Rămâne OMV Petrom fără licența de exploatare din Marea Neagră?

OMV Petrom este la un pas de a rămâne fără licență de exploatare a zăcămintelor Domino și Pelican sud, pentru care ar fi trebui să depună documentația încă din luna decembrie.

În ciuda insistențelor din partea Agenției Naționale pentru Resurse Minerale, OMV Petrom tot nu a depus planul de dezvoltare pentru zăcămintele comerciale Domino și Pelican Sud, deși termenul limită a fost decembrie.

Încă din luna decembrie , Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) solicita OMV Petrom, operator al proiectului Neptun Deep, să depună documentația completă pentru studiul de comecialitate referitor la zăcămintele din Marea Neagră.

Cererea ANRM vine în contextul în care, la data de 13 decembrie 2021 în documentele depuse nu se afla și studiul de evaluare a resurselor geologice si rezervelor pentru Domino și Pelican Sud.

De la acel moment, compania a avut termen 6 săptămâni să se conformeze, ceea ce ar fi însemnat să depună documentația până la jumătatea lunii februarie cel târziu.

Studiul de comercialitate este etapa indispenasabilă pentru demararea investițiilor, iar lipsa lui poate înseamna pentru companie retragerea licenței.

Ce spunea OMV Petrom în decembrie

„OMV Petrom, operator al proiectului Neptun Deep, confirmă depunerea declarației de descoperire comercială de către titularii concesiunii. Declarația de descoperire comercială reprezintă un pas intermediar în procesul de luare a deciziei finale de investiție si începerii dezvoltării.

Investiția totala a titularilor pentru dezvoltarea proiectului a fost estimata la pana 4 miliarde de euro. În contextul îndeplinirii tuturor pașilor procedurali, decizia finală de investiție este estimată pentru mijlocul anului 2023, iar prima producție de gaze pentru începutul anului 2027.”

În prezent, pe site-ul său, OMV Petrom precizează că „resursele de gaze din Marea Neagră reprezintă o imensă oportunitate pentru ca România să fie în continuare independentă energetic, pentru venituri suplimentare la bugetul de stat și crearea de locuri de muncă”.

OMV Petrom e una dintre cele mai mari companii de energie din sud-estul Europei. Investițiile planificate depășesc 6 miliarde de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...