Rareș Bogdan acuză USR PLUS de criza politică. Sunt încăpățânați si radicali, spune liberalul

Publicat: 14 sept. 2021, 10:58, de Mihaela Verdes, în ESENȚIAL , ? cititori
Rareș Bogdan acuză USR PLUS de criza politică. Sunt încăpățânați si radicali, spune liberalul

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan acuză USR PLUS de criza politică care s-a creat. Acesta susține că „din cauza încăpățânării și a radicalismului”, USR PLUS a creat „o situație nedorită pentru România”. Liberalul crede că foștii parteneri de coaliție vor ceda tentației de a reveni la putere.

La noi e simplu: continuarea coaliției cu USR PLUS, dar cu unele costuri pentru ei. Pentru că au provocat, din cauza încăpățânării și a radicalismului, o situație nedorită pentru România, în prag de începere a anului școlar, în plin val patru de pandemie, în pline scumpiri pe energie, pe o situație în care urmează să semnăm PNRR. Este și blocajul pe care au încercat să-l genereze pe abandonarea zonei rurale în favoarea exclusiv a urbanului, pentru că planul de investiții Anghel Saligny este destinat comunelor și Consiliilor Județene.

Cam ăsta e contextul în care USR, cu o încăpățânare rar văzută în politică, nu a vrut să schimbe un ministru care a refuzat să dea un aviz, să nu se supună premierului care nu i-a cerut un răspuns pozitiv sau negativ, ci doar să dea un răspuns, și a preferat să iasă de la guvernare”, a explicat Rareș Bogdan, într-un interviu pentru stiripesurse.ro

„Nu poți să stai în revoluție continuă ca Che Guevara sau ca Pinochet. Eu zic să se întoarcă spre guvernare”

PNL preferă ca USR PLUS să se întoarcă la guvernare, însă nu va renunța la Florin Cîțu, a adăugat Rareș Bogdan.

Nu avem niciun motiv. Condiția lor, cu renunțarea la Florin, înseamnă că își doresc să se îndepărteze de guvernare. Nu vreau să cred că ei preferă opoziția, eu sper să gândească rațional, echilibrat, să fie profunzi în analiza lor și să se gândească ce pot să facă pentru țara asta, că nu poți să stai în revoluție continuă ca Che Guevara sau ca Pinochet. Eu zic să se întoarcă spre guvernare și să începem să livrăm oamenilor care ne-au votat”, a adăugat liberalul.

Rareș Bogdan: „vorbele vin și trec, importante sunt faptele”

Rareș Bogdan subliniază că PNL nu va părăsi guvernarea. Dar că PNL poate guverna alături de USR PLUS, în pofida acuzelor venite din partea acestora: „vorbele vin și trec, importante sunt faptele”.

Dacă facem kilometri de autostrăzi, dacă modernizăm, dacă radem din birocrație, dacă rezolvăm problemele legate de blocaje, dacă sprijinim primarii să facă investiții locale, atunci lucrurile se schimbă. Dacă nu, atunci suntem niște oameni care nu și-au înțeles menirea în istorie.

Lumea face politică ca să facă ceva pentru țară, nu pentru a-și face calcule politicianiste meschine. Dacă ei își fac calcule meschine, și nu îi interesează ce le livrează alegătorilor, unu la mana înseamnă că îi desconsideră pe alegătorii lor, iar doi, este o problemă de leadership, orice partid vrea să vină să livreze ceva pentru oamenii care îi dau votul. Noi nu vom părăsi guvernarea, repet”, a conchis Rareș Bogdan.