Rata de imunizare în România este de doar 3,86%

Studiul de seroprevalență, care va stabili gradul de răspândire a Sars-CoV-2, arată până acum o rată de infectare de 3,86%, prea mică pentru a pute vorbi de imunizare, a declarat ministrul Sănătății Nelu Tătaru la Antena 3.

Studiul se seroprevalență se desfășoară în perioada iunie-septembrie. Au fost recoltate 12.800 de seruri individuale, dintre care au prelucrate până acum doar 8%, adică puțin peste 300. Rezultatele obținute până acum nu sunt încurajatoare, ratat de infectare de doar 3,8% fiind prea mică pentru a putea vorbi despre o imunizare a populației.

„Am avut și cazuri de donatori de plasmă care nu aveau anticorpi”, a spus Nelu Tătaru, care mai arată că deși nu avem încă vaccin pentru COVID-19, avem pentru alți viruși și ar trebui să ne vaccinăm. „Încurajăm vaccinarea antigripală; avem aproape trei milioane de vaccinuri și vom maii achiziționa pentru grupe de risc”, spune Tătaru.

Studiul de seroprevalență se face pe seruri reziduale, colectate de la persoane din toate categoriile de vârstă care au fost selectate pentru a fi reprezentative la nivel național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...