Războiul are un impact devastator asupra sănătății mintale a ucrainenilor

Se estimează că unul din patru ucraineni poate suferi de probleme de sănătate mintală din cauza invazia Rusiei în Ucraina începând din 24 februarie anul trecut, transmite Euronews.

Organizația Mondială a Sănătății spune că aproximativ 10 milioane de oameni vor experimenta probabil depresie, anxietate, tulburare de stres post-traumatic, tulburare bipolară sau schizofrenie.

Guvernul Ucrainei susține că peste 60% dintre soldații săi suferă de tulburare de stres post-traumatic și că aproximativ jumătate din populație are nevoie de ajutor psihologic pentru a face față războiului.

În orașul Liov, la Spitalul Clinic Municipal de Urgență, la scurt timp după izbucnirea războiului, s-a deschis un departament de psihiatrie. Din aprilie anul trecut, aici au fost tratate peste o mie de persoane care prezentau traume în urma acestui conflict.

Psihiatrul Oleg Berezyuk subliniază că au primit ajutor de la spitalele militare NATO. El spune că important este ca oamenii să depășească bariera și să ceară ajutor. Pentru că din acel moment poate începe tratamentul traumei, atât în cazul civililor, cât și al soldaților. Psihiatrul spune că este esențial ca problemele lor de sănătate mintală să nu îi împiedice să continue să trăiască.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...