Războiul din Ucraina: Bruxelles-ul propune sacționarea Alinei Kabaeva și a Patriahului Kirill

Bruxelles-ul a propus sancționarea fostei gimnaste  Alina Kabaeva pentru rolul său în ”propaganda” Kremlinului și legăturile directe cu președintele Putin, dar și a patriarhului Kirill, potrivit unui document, transmit AFP și BFMTV.

Propunerile fac parte din noua lista a persoanelor vizate de interzicerea intrării în UE și înghețarea activelor în cadrul celui de-al șaselea pachet de sancțiuni europene, aflat în prezent în dezbatere, ca reacție la războiul din Ucraina.

Presa susține că președintele rus are o relație cu Alina Kabaeva de mai mulți ani, ceea ce Vladimir Putin a negat în 2008.

Alina Kabaeva este președinta consiliului de administrație al grupului Național Media Group (NMG), holding, care deține procente importante în aproape toate principalele canale de presă din Rusia, ”care reproduc propaganda guvernului rus”, notează Serviciul european pentru activitate externă.

Fosta gimnasta și deputată în Duma, ea este asociată direct cu președintele Putin, se precizează într-un document. Potrivit unui recent articol din Vall Street Journal, care citeaz responsabili americani, Alina Kabaeva este descrisă ca o beneficiară a averii lui Putin.

Alte trei persoane, angajate la agenția de stat Ria Novosti, considerate ”propagandiste”, figurează de asemenea pe lista persoanelor sancționate.

Cele patru nume se adaugă altor 58, printre care șeful Bisericii ortodoxe ruse, patriarhul Kirill, numeroși militari ruși bănuiți de ”crime de război” la Bucea și membri ai familiei purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole