Răzvan Burleanu a luat decizia în cazul lui Edi Iordănescu: „Avem o singură variantă”

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, marţi seară, că va propune ca selecționerul Edward Iordănescu să-și continue mandatul, deși naționala de fotbal a României a retrogradat în Liga C a Ligii Națiunilor.

Urmează la finalul acestei săptămâni, mai precis vineri, o şedinţă a Comisiei Tehnice, după care raportul acesteia va fi validat de Comitetul Executiv la începutul săptămânii viitoare. Astfel încât la tragerea la sorţi (n.r. – a preliminariilor EURO 2024) să ştim exact ce antrenor va avea echipa naţională a României. Eu pot să vă spun care e propunerea mea. Propunerea mea este de a continua cu Edi Iordănescu. În momentul de faţă avem o singură variantă. Nu ştim ce se va întâmpla în Comisia Tehnică sau în Comitetul Executiv. Eu am spus care e propunerea pe care o voi susţine. Dacă selecţionerul nu ar fi crezut că poate scoate maximum din aceşti jucători şi că poate duce naţionala la următorul turneu final, cu siguranţă nu ar fi fost o propunere cu care să mergem mai departe. Eu nu am avut nicio discuţie cu Edi în care el să nu continue să spere, să muncească, să aspire la maximum„, a spus Burleanu, potrivit agerpres.ro.
Oficialul a vorbit și despre viitorul primei representative.

Ceea ce ne bucură este că nu ne-am dus mai jos de urna a treia la tragerea la sorţi de la finalul săptămânii viitoare. În cea ce priveşte faptul că în următoarea ediţie a Ligii Naţiunilor, al cărei format nu-l cunoaştem acum, ne va duce în Liga C. Vom întâlni adversari mai accesibili… vom trece şi noi aşa cum au trecut şi alte echipe naţionale, aşa a fost de exemplu Turcia, care revine acum în Liga B. Ce ne interesează cel mai mult e că în meciul cu Finlanda am văzut 9 jucători din primul 11 care au crescut la naţionala de tineret în ultimii trei ani, iar cu Bosnia am văzut 7 jucători în primul 11. Ceea ce înseamnă că în următorii ani aceşti fotbalişti trebuie să atingă potenţialul maxim„, a explicat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole