Recorder: Mii de persoane nu au ținut cont de etapa de imunizare, „băgându-se în față la vaccinare”

Ministerul Sănătății (MS) a publicat oficial datele referitoare la testele și vaccinurile anti COVID-19, efectuate în fiecare județ, în perioada 1-5 martie. Jurnaliștii de la Recorder au obținut, însă, informații complete din partea MS începând cu 27 decembrie 2020 și până la data de 5 martie.

Aceștia au descoperit că mii de persoane nu au ținut cont de etapa de imunizare corespunzătoare, vaccinându-se înainte de termen.

„Datele obținute de Recorder ne arată că, deși până în data de 15 ianuarie ar fi trebuit ca statul să vaccineze doar personalul medical și pe cel din centrele sociale, sute de persoane care făceau parte din categoria a II-a sau chiar din etapa a III-a s-au vaccinat înainte de această dată. Practica a continuat și după 15 ianuarie, când s-a intrat în etapa a doua, dar persoane din categoria a III-a au fost băgate în față la vaccin. În total, până pe 5 martie, peste 4.532 de persoane au sărit peste rând și s-au băgat în față la vaccinare”, potrivit analizei Recorder.

Un exemplu este Centrul de vaccinare de la Casa Armatei din Focșani. În etapa în care ar fi trebuit să se vaccineze prioritar doar personalul medical din cadrul Spitalului Militar, în jur de 334 de persoane, rude de-ale cadrelor medicale, încadrate în etapele II și III s-au imunizat mult mai devreme, chiar și după ce prima etapă s-a terminat.

„A fost o circulară prin care și rudele de gradul I ale personalului medical, în speță ale cadrelor medicale de la Spitalul Militar, au putut fi vaccinate. Rudele de gradul I – soții, frate, acolo unde locuiesc împreună. E o completare care a venit prin Ministerul Apărării și cei care au avut centre cum avem noi, destinate militarilor, au avut și această posibilitate: să își vaccineze soțiile, soții…”, a afirmat Colonelul Vasile Roman, comandant director general al Spitalului Militar din Focșani, pentru Recorder.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...