Sancțiuni și acuzații la Spitalul Județean din Arad, după ce mai mulți pacienți cu COVID-19 au murit din cauza tratamentului primit

Mai multe familii au adus reclamații personalului medical de la Spitalul Județean din Arad, după ce mai mulți pacienți bolnavi de Covid-19 au decedat după ce au fost sedați. Au fost aplicate sancțiuni, iar acuzațiile de malpraxis urmează să fie analizate de Colegiul Medicilor. DSP Arad desfășoară propria anchetă.

Au existat șapte reclamații din partea familiilor celor decedați de COVID-19 la Spitalul Județean din Arad, scrie Digi24.

„Medicul șef al secției a fost retrogradat din funcție, asistentul medical care a completat necorespunzător în avans și nu zilnic planul de îngrijire a pacientei a fost sancționat cu 10% pe o perioadă de două luni din salariul de bază și alte 14 cadre medicale care au participat la îngrijirea pacientei pe tot parcursul internării au fost sancționate cu 5% din salariul de bază pentru o perioadă de o lună”, a precizat Florina Ionescu, manager al Spitalului Județean Arad.

Spitalul îi poate sancționa pe medici doar pe linia administrativă, conform sursei citate.

Cazul este similar celui de la Spitalul Județean din Sibiu, acolo unde familiile acuză că pacienții bolnavi de Covid-19 sunt legați de paturi, cu răni la mâini și sedați cu anestezice și sedative extrem de puternice pentru a nu se mai agita.

Citește și:

1 COMENTARIU

  1. Ecusoanele electronice ale personalului medical lipsesc, oare de ce? Camerele de supraveghere de prin saloanele pacienților, lipsesc. Camerele de supraveghere din camera de garda, bloc operator, s.a.m.d. lipsesc cu desăvârșire, oare de ce ?
    Atunci de ce sa nu radem cu toții de aceasta munca, de aceste sancțiuni cu perdeaua trasa iar acuzațiile de malpraxis care urmează să fie analizate de Colegiul Medicilor va fi o floare la ureche .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...