Directorul medical din Sibiu, după ce un fost asistent a dezvăluit că și el „a omorât oameni”: Parchetul s-a autosesizat

Directorul medical al Spitalului Județean Sibiu, dr. Călin Cipăian, a făcut afirmații în urma declarațiilor unui fost asistent care a dezvăluit cum sunt tratați pacienții bolnavi de COVID-19 în secția ATI.

„În ceea ce privește titlul senzațional <<Și eu am omorât oameni>> , care este, practic, recunoașterea unei omucideri, care e infracțiune prevăzută de Codul Penal, Parchetul din Sibiu s-a autosesizat și așteptăm ca procurorii să vină să facă cercetările de rigoare. Va începe cercetarea in rem”, a precizat directorul medical, conform Digi24.

El a mai declarat că se derulează o anchetă internă a spitalului și că un audit clinic va stabili dacă s-au respectat procedurile și modul de întocmire a documentelor, potrivit sursei citate.

„Oricum, un inspector DSP vine zilnic, dimineața și vizitează modulul ATI începând din noiembrie. Așteptăm Corpul de Control, suntem dornici chiar să vină să vedem dacă am greșit cu ceva”, a fost mesajul transmis de medicul Călin Cipăian.  

Referitor la acuzațiile de culpă medicală, directorul medical susține că există „o procedură clară, stabilită, pe care o cunoaște toată lumea, dacă un pacient sau un cadru medical se simte prejudiciat de activitatea medicală se poate adresa Colegiului Medicilor, care are comisii de specialitate”.

„Contenția pacienților se face prin protocol. Este reglementat printr-o lege a sănătății mintale adaptat situației de la noi. Se face doar când pacientul se pune la risc prin agitația care o prezintă. Nu uitați că un pacient care are tuburi, sondă va simți un disconfort și va încerca să smulgă aceste lucruri punându-și în pericol viață. În jurul pacientului sunt tot felul de dispozitive medicale, multe legate la gaze, aparate. E evident că se poate expune la risc pacientul”, a mai explicat acesta.

Citește și:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...