Rectificare bugetară în Capitală: 35 milioane lei de la buget se duc pe datoriile Primăriei

Consiliul General a aprobat suma de aproximativ 35 de milioane de lei la rectificarea bugetară, prin care municipalitatea va refinanța o parte din datoriile publice. Nicușor Dan a declarat că urgența este sănătatea, unde ar trebui să ajungă cea mai mare parte din sumă, iar prima tranșă ar trebui plătită pe 14 septembrie, adică în doar o săptămână.

Spitalele vor primi aproape 17 milioane de lei pentru acoperirea cheltuielilor și pentru investiții. Spitalul Clinic “Prof. Dr. Theodor Burghele primește aproape 1,7 milioane de lei pentru investiții într-un nou laborator. La Spitalul Filantropia va ajunge aproape un milion de lei. Câte 3 milioane vor primi Spitalul de Copii Dr. Victor Gomoiu și Spitalul Clinic Dr.  Cantacuzino.

Aproape 5 milioane de lei merg către asigurări și asistență socială. Restul sumei va acoperi datoriile acumulate cu întreținerea parcurilor, iluminatul public, evenimente culturale etc

Interpelat de consilieri, primarul Nicușor Dan a explicat stadiul principalelor investiții ale Primăriei Capitalei. Edilul susține că șantierul Glina este funcțional, cu peste 100 de milioane de euro deja investiți. Iar proiectul locuințelor sociale din Prelungirea Ghencea va fi deblocat prin rectificarea de astăzi.

De asemenea, s-a decis colaborarea dintre Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București și Primăria Sectorului 1, pentru implementarea proiectului de investiții „Promenada verde”. Acesta prevede amenajarea unui coridor destinat pietonilor și bicicliștilor de-a lungul lacurilor Băneasa, Grivița și Străulești. Astfel, bucureștenii se vor deplasa mai ușor, cu mijloace nemotorizate și vor contribui la reducerea poluării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...