Rectificare bugetară la Capitală: 200 de milioane de lei pentru transportul public, 110 milioane pentru ajutoare sociale și 78 de milioane pentru termoficare

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat sume suplimentare, la rectificarea bugetară.  Astfel, subvenţiile pentru transportul în comun cresc cu 200 de milioane de lei, pentru termoficare – cu 78 de milioane de lei, iar sumele destinate ajutoarelor sociale cresc cu 110 milioane lei.

În şedinţa de vineri, 24 septembrie, a fost adoptat, cu 49 de voturi „pentru” şi o abţinere, un amendament aprobat la nivelul Comisiei Economice. Astfel, veniturile la bugetul local vor fi suplimentate cu 388 de milioane de lei, ajungând la un total de 6,2 miliarde. Cele 388 de milioane reprezintă cote defalcate din impozitul pe venit.

Potrivit amendamentului, subvenţia pentru transportul în comun va fi de 200 de milioane de lei. Forma inițială a proiectului prevedea 388.867.500 de lei. Suma destinată Direcţiei Generale de Asistenţă Socială se majorează cu 110 milioane lei (de la 343 milioane la 453 milioane lei) pentru ajutoarele sociale.

În ce priveşte subvenţia pentru agentul termic, aceasta va creşte cu 78 de milioane de lei (de la 907 milioane lei la 986 milioane lei). Suma va acoperi diferenţele de preţ şi tarif.

Urgența ședinței era reprezentată de plata salariilor STB

În debutul şedinţei, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a justificat urgenţa convocării şedinţei extraordinare. La începutul săptămânii viitoare Societatea de Transport Bucureşti va trebui să plătească salariile.

Este şedinţă de urgenţă pentru că la începutul săptămânii viitoare STB trebuie să plătească salariile. În rectificarea bugetară, în urma amendamentului pe care îl cunoaşteţi, de la Comisia Economică şi care v-a fost transmis pe email, o să avem o sumă importantă care merge către subvenţia la transportul public.

Este promisiunea noastră că vom face un transport public eficient. Şi înainte de asta trebuie să îl stabilizăm financiar”, a precizat Dan.

Bani pentru sistemul de termoficare

„O sumă importantă care merge spre sistemul de termoficare. Este promisiunea noastră că vom face un sistem de termoficare la nivelul secolului XXI. E un efort important, care o să dureze câţiva ani, după ani de zile în care nu s-a făcut nimic şi nu s-a investit.

Înainte de toate, trebuie să stabilizăm acest sistem. Acesta este motivul pentru care în rectificarea bugetară o sumă importantă merge către subvenţia din termoficare”, a explicat Nicușor Dan.

USR PLUS a cerut fonduri pentru ajutoarele sociale

Reprezentanţii USR PLUS au susţinut, în cadrul negocierilor, alocarea de fonduri suplimentare . Ele vor fi destinate stimulentelor persoanelor cu handicap şi altor persoane vulnerabile, potrivit comunicatului USR PLUS Bucureşti.

Consilierii USR PLUS Bucureşti repară o nedreptate: stimulentele pentru persoanele cu handicap vor fi achitate integral”, precizează sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...