Reguli de circulație în Ungaria. La ce trebuie să fie atenți șoferii români

Fie că mergeți în vestul Europei, fie doriți să vizitați orașe precum Budapesta, șansele să ajungeți să conduceți pe drumurile din Ungaria sunt destul de mari. Pentru a vă face drumul mai ușor, v-am pregătit un ghid cu reguli de circulație în Ungaria.

Ce trebuie să aveți în mașină când conduceți în Ungaria:

  • Un permis de conducere valabil (trebuie să aveți peste 18 ani pentru a putea conduce)
  • Certificatul de asigurare auto
  • Documentul de înmatriculare V5 pentru propria mașină sau documentele de închiriat

Citește și: Reguli de circulație în Bulgaria

În afară de documentele de mai sus, există câteva articole obligatorii, din punct de vedere legal

  • Un triunghi de avertizare.
  • De asemenea, se recomandă să aveți:
  • Becuri de rezervă pentru farurile mașinii
  • Un stingător
  • O trusă de prim ajutor
  • O jachetă reflectorizantă
  • O carte verde

Reguli de circulație în Ungaria

Utilizați farurile în timpul zilei în afara zonelor construite, chiar și atunci când călătoriți pe autostrăzi

În Ungaria, conduceți pe dreapta și depășiți pe stânga. Vehiculele din dreapta, transportul public și vehiculele de urgență au prioritate

Citește și: Reguli de circulație în Italia

Nu aveți voie să utilizați claxonul în zonele construite, cu excepția cazurilor în care există un pericol imediat. Puteți claxona în afara zonelor urbane atunci când este necesar

Dacă sunteți implicat într-un accident cu un cetățean maghiar, trebuie să raportați incidentul la Asociația Companiilor de Asigurări din Ungaria

Unele secțiuni ale sistemului de autostrăzi din Ungaria sunt gratuite, dar pentru majoritatea va trebui să achiziționați o vignetă electronică

În cazul comiterii unor nereguli, se poate aplica pe loc o amendă de până la 300.000 de forinți (în jur de 4.000 de lei sau 825 de euro).

Șoferul și toți pasagerii trebuie să poarte centuri de siguranță atunci când călătoresc pe drumurile publice

Citește și: Reguli de circulație în Franța

Copiii cu o înălțime mai mică de 150 cm trebuie să utilizeze un sistem de siguranță adecvat greutății lor. Copiii cu vârsta sub 3 ani pot călători pe scaunul din față dacă scaunul de siguranță pentru copii este orientat spre spate și airbagul este dezactivat

Consumul de alcool la volan în Ungaria

În Ungaria, există o politică de toleranță zero în ceea ce privește condusul sub influența alcoolului. Limita stabilită este de 0,00%, iar șoferii care consumă orice băutură alcoolică înainte de a urca la volan, riscă o amendă, suspendare permisului sau chiar închisoarea. De asemenea, este ilegal să permiteți cuiva să vă conducă mașina dacă a băut.

Citește și: Reguli de circulație în Austria

Limite de viteză în Ungaria

Limita de viteză este de 50 km / h în zonele construite, iar o limită de 30 km / h este din ce în ce mai frecventă în zonele centrale ale orașelor.

Pe drumurile din afara zonelor locuite, viteza maximă permisă este de 90-110km / h, în timp ce pe autostrăzi este de 130km / h.

Este interzisă utilizarea oricărui echipament care să interfereze cu anumite frecvențe radio pentru blocarea semnalelor poliției.

Citește și: Reguli de circulație în Suedia

Alte lucruri pe care ar trebui să le știți când conduceți în Ungaria

Parcarea poate fi limitată în zonele construite, iar zonele restricționate sunt semnalizate. Polițiștii pot folosi dispozitive de blocare a roților în cazul parcării ilegale în Budapesta, iar în cazul în care mașina blochează traficul, poate fi remorcată.

Anumitor tipuri de vehicule le poate fi restricționată la intrarea în Budapesta și în alte orașe majore atunci când nivelul de poluare atinge un anumit nivel, scrie rac.co.uk.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole