Reguli pentru slujba de Bobotează de la Constanța. Arhiepiscopul Tomisului estimează participarea a 10.000 de persoane

La slujba de Bobotează din Portul Tomis pot participa cel mult 3.000 de persoane. Arhiepiscopul Tomisului ÎPS Teodosie spune că sunt așteptați să vină la ceremonie 10.000 de credincioși.

Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanţa a transmis că „miercuri  începând cu ora 8.00, peste 250 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile “Tomis“ şi ai Inspectoratului Judeţean vor asigura la Constanţa măsuri de ordine publică şi siguranţa participanţilor, la procesiunea şi Slujba religioasă de Sfiinţire a Aghiasmei Mari, ocazionată de Bobotează”.

„Pentru buna desfăşurare a acestui eveniment, vor fi organizate echipe de dialog, patrule pedestre, cordoane de ordine publică şi alte dispozitive adaptate situaţiei din teren. Acestea sunt dispozitive uzuale pentru un astfel de eveniment şi facem precizarea că nu au fost adoptate măsuri suplimentare faţă de anii precedenţi şi nici nu au fost mobilizate forţe şi mijloace în sprijinul celor din judeţul Constanţa”, a transmis Gruparea Mobilă.

Jandarmeria a precizat că în zona Portul Tomis pot participa, în condiţii de siguranţă, 3.000 de persoane.

„În zona Portului Tomis, s-a stabilit că pot participa în condiţii de siguranţă şi de respectare a măsurilor de distanţare în jur de 3.000 de persoane. În cazul în care se depăşeşte capacitatea locului de desfăşurare a evenimentului, accesul în zonă va fi restricţionat”, a anunţat Gruparea de Jandarmi Mobilă.

 Sticlele de apă sfințită vor fi distribuite credincioșilor prin intermediul unor culoare de acces.

„Facem precizarea că în zona de distribuire a Agheasmei mari vor fi organizate culoare de acces, astfel încât să nu se producă aglomerări de persoane. Facem un apel la credincioşi să respecte indicaţiile forţelor de ordine, să nu forţeze accesul şi să ia în considerare timpi mai mari de aşteptare. Jandarmeria şi Poliţia fac apel la responsabilitate şi recomandă tuturor credincioşilor să manifeste calm şi înţelegere pentru a nu se produce aglomeraţie şi să respecte regulile de protecţie individuală: păstrarea distanţei fizice de 1,5 metri, purtarea corectă a măştii de protecţie şi dezinfectarea mâinilor”, a mai menţionat sursa citată.

Traficul rutier va fi restricţionat începând de la Poarta 1 Acces Port – Comandamentul Flotei, în intervalul orar 06.00-13.00.  

Slujba religioasă de Bobotează va avea loc anul acesta în condiții speciale din cauza pandemiei de coronavirus. ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, îndeamnă din nou la nerespectarea regulilor sanitare de protecție. La slujba de Bobotează sunt așteptați 10.000 de oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Afacerea “CÂINELE FĂRĂ STĂPÂN” la vârful Curții de Conturi a României

Sorin Lazăr, consilier de conturi în cadrul Curții de Conturi a României, este acuzat de mai mulți iubitori de animale că ar fi tras...