Replica Primăriei București în procesul pierdut de Nicușor Dan. Edilul are de achitat unei firme despăgubiri de 317.000 euro

Publicat: 12 feb. 2022, 17:32, de Puterea.ro, în Orașul meu , ? cititori
Replica Primăriei București în procesul pierdut de Nicușor Dan. Edilul are de achitat unei firme despăgubiri de 317.000 euro

Reprezentanții Primăriei București mizează pe faptul că magistrații vor avea altă opinie, la recurs, și vor înlătura amenda de peste 317.000 de euro, primită de primarul general Nicușor Dan.

Săptămâna trecută, judecătorii Tribunalului București au decis să-l oblige pe primarul Nicușor Dan la plata a peste 317.000 de euro către compania Centrum Bucharest Development S.R.L., din cauză că municipalitatea nu a tăiat doi arbori.

Obligă pârâții Direcția de Mediu a Municipiului București și Primarul General al Municipiului București să emită avizul de defrișare a celor doi arbori, indicați în cerere, sub sancțiunea plății de penalități de întârziere în cuantum de 1.000 lei/ zi, până la îndeplinirea obligației.

Obligă pârâtul Primarul General al Municipiului București la plata de despăgubiri în cuantum de 317.348,54 Euro , echivalent în lei la data plățiii, către reclamantă, reprezentând contravaloarea prejudiciului suferit de reclamantă, până la 30.06.2021, pentru neîndeplinirea obligației legale”, se arată în minuta ședinței.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pe acest lucru mizează reprezentanții PMGB.

Sentința la care faceți referire nu este definitivă. Primăria Municipiului București va ataca această decizie prin recurs”, a transmis biroul de presă al PMGB, la solicitarea puterea.ro de a oferi un punct de vedere în această cauză.