Reprezentantul Guvernului pentru Combaterea Antisemitismului a depus plângere la Parchetul General împotriva AUR

Reprezentantul Special al Guvernului României pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului şi Xenofobiei, deputatul Alexandru Muraru, anunţă că a depus o plângere la Parchetul General pentru instigare la violenţă şi o sesizare la CNCD împotriva reprezentanţilor AUR, pe motiv că promovează caricaturi ale prim-ministrului prin asocierea cu Adolf Hitler.

Reprezentarea – printr-o scandaloasă caricatură a primului-ministru al României – ce aduce cu a celui mai atroce dictator din istoria Europei, Adolf Hitler, este nu doar o calomnie majoră, dar şi o insultă inacceptabilă la adresa milioanelor de victime ale Holocaustului. Această ultragiere a victimelor Holocaustului din partea partidului AUR este una continuă, prin instrumente şi metode din ce în ce mai violente„, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, distribuirea de pliante şi folosirea acestei imagini pentru a chema persoane la un protest creează premisele unei situaţii agravante, iar reproducerea în continuare banalizează această tragedie unică din istoria omenirii, mai ales atunci când AUR invocă referirea directă la Holocaust într-un efort de a obţine avantaje politice.

Etichetarea unui oponent politic prin folosirea imaginii dictatorului nazist Adolf Hitler este una dintre cele mai detestabile acţiuni politice, aşa cum avertizează şi organizaţiile internaţionale implicate în protecţia memoriei victimelor Holocaustului. Co-preşedintele AUR foloseşte o comparaţie cu artizanul principal al Holocaustului pentru a chema adepţii la un miting politic, lansând astfel un apel implicit la violenţă, o posibilă infracţiune pentru instigare publică, pentru care riscă până la 5 ani de închisoare„, se mai arată în comunicat. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole