Resortul Lebăda Neagră deținut de Toma Sandu, închis de inspectorii DSV din cauza neregulilor grave

Publicat: 22 mai 2024, 15:46, de Vlad Stefan Orjan, în Dezvăluiri , ? cititori
Exclusiv
Resortul Lebăda Neagră deținut de Toma Sandu, închis de inspectorii DSV din cauza neregulilor grave

Inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare (DSV) au închis resortul Lebăda Neagră, deținut de Toma Sandu, după ce au descoperit multiple nereguli în cadrul unei inspecții recente. Printre problemele identificate se numără mizerie de nedescris, alimente expirate, lipsa fișei de aptitudini și analize medicale a tuturor angajaților și alte nereguli grave constate în bucătăria resortului care puneau în pericol sănătatea consumatorilor. De asemenea, s-a constatat că resortul funcționa fără autorizațiile necesare de funcționare.

Toma Sandu a fost vizitat pe neașteptate în cursul zilei de sâmbătă de către inspectorii DSV Giurgiu, care au constatat nereguli grave ce puneau în pericol viața consumatorilor, dispunând astfel închiderea resortului. Inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare (DSV) au închis resortul Lebăda Neagră, deținut de Toma Sandu, după ce au descoperit multiple nereguli în cadrul unei inspecții recente. Printre problemele identificate se numără mizerie de nedescris, alimente expirate, lipsa fișei de aptitudini și analize medicale a tuturor angajaților și alte nereguli grave constate în bucătăria resortului care puneau în pericol sănătatea consumatorilor, fără a deține autorizațiile necesare de funcționare.

Conform Direcției Sanitar Veterinare Giurgiu, având în vedere cele constatate în Resortul Lebăda Neagră, unitatea a fost sancționată conform prevederilor HG 874/2005 cu modificările și completările ulterioare, cu amenzi în valoare de 15.000 de lei și măsura de interzicere a desfășurării oricărei activități supuse controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor în unitatea situată în satul Podișor, comuna Bucșani.

Este incredibil cum în anul 2024 un resort de această anvergură funcționează de ilegal de cinci ani de zile fără a deține nicio autorizație de funcționare de la instituțiile statului(DSV, ISU și mediu), pregătind mâncarea în condiții insalubre fără o minimă respectarea a condițiilor  de igienă și siguranță alimentară, punând în pericol sănătatea și viața participanților la evenimente.

De asemenea nu respectă normele ISU de protecție a oamenilor care participă la evenimente, privind siguranța la incendii, punând în pericol viața acestora.

ISU Giurgiu ar trebui să ia măsurile legale, respectiv de a opri desfășurarea evenimentelor, până la obținerea autorizației de securitate la incendiu.

În condițiile în care de 5 ani de zile Resortul Lebăda Neagră a organizat nunți și botezuri, fără a deține autorizație de securitate la incendiu, întrebăm de ce ISU Giurgiu nu a dispus închiderea operatorului economic până în prezent.

Ziarul Puterea își rezervă dreptul de a solicita ISU Giurgiu sub ce formă funcționează acest resort fără a deține de 5 ani de zile autorizație de securitate la incendiu.

Din surse noastre, evenimentele vor continua fără respectarea normelor de igienă și fără a deține autorizațiile necesare, iar organele abilitate ar trebui să dispună controale în acest sens.

Toma Sandu, președinte PSD Bucșani, citat într-un dosar de corupție la DNA

Toma Sandu apropiat al familiei Bădălău, a fost recent implicat într-un dosar de corupție investigat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Acesta a fost văzut intrând și ieșind din sediul central al DNA, unde a fost informat cu privire la calitatea sa de inculpat în cadrul unui dosar major de corupție. Dosarul vizează prejudicii aduse primăriei Bucșani în valoarea de 57 de miliarde de lei vechi și alte activități ilegale legate de reabilitarea și construirea drumurilor comunale în perioada 2017-2019, în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Conform informațiilor, firmele implicate în aceste lucrări au fost radiate înainte de recepția lucrărilor, deși au încasat sumele integrale de bani prin abuzul în serviciu al fostului primar PSD al comunei Bucșani. Suma totală a prejudiciului se ridică la 57 de milioane de lei vechi. Averea lui Toma Sandu a fost pusă sub sechestru, iar investigațiile continuă.

Toma Sandu s-a ales și cu sechestru pe bunurile mobile și imobile, incluzând autoturismele și proprietățile, printre care se numără și Lebăda Neagră Resort. Aceasta este o proprietate vastă, ce se întinde pe 32.000 de metri pătrați și include un lac de pescuit, un salon de nunți, spații de cazare, o piscină și diverse spații de relaxare.

Într-un articol publicat la sfârșitul lunii aprilie, Ziarul Puterea a evidențiat aceste acuzații de corupție, menționând că Toma Sandu, candidatul PSD la primăria Bucșani, este implicat în acest dosar alături de alte persoane influente.

Domnilor reprezentanți ai instituțiilor de control, era nevoie ca un jurnalist Puterea să sesizeze public cum este posibil să funcționează de 5 ani de zile Resortul Lebăda Neagră fără nicio autorizație a instituțiilor abilitate? În doar câteva zile, am descoperit ceea ce instituțiile statului n-au descoperit timp de 5 ani.