Restricții ridicate parțial în Franța: Cum arată țara după o lună de carantină

După o lună de carantină, Franța ridică parțial restricțiile. Efectele măsurilor stricte s-au resimțit în scăderea numărului de cazuri de îmbolnăviri.

În urmă cu o lună Franța raporta zilnic în jur de 60.000 de noi cazuri de pacienți infectați cu coronavirus. La o lună de carantină, țara a reușit să ajungă la un platou de 12.000 de cazuri raportate zilnic.

Conform Agerpres, măsurile se ridică în Franța odată cu reducerea numărului de îmbolnăviri, dar nu în totalitate.

Magazinele cu produse neesențiale vor fi redeschise.

Dacă înainte francezilor le era permis să iasă din casă timp de o oră și nu mai departe de un kilometru de locuință, odată cu ridicarea restricțiilor se relaxează și regulile privind deplasările.

Cetățenii au la dispoziție trei ore pe zi pentru activități recreative cum ar fi sportul sau mișcarea în aer liber. De data aceasta este permisă îndepărtarea față de casă de maxim 20 de km.

Restaurantele, barurile şi sălile de evenimente rămân deocamdată închise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...