Retailerul de modă C&A își restrânge activitatea și concediază o parte din angajați

Criza se vede și în domeniul modei. Lanțul de magazine C&A anunță restructurarea business-ului și, implicit, al numărului de angajați, informează zf.ro.

„În situaţia actuală a pieţei, este absolut necesar să luăm în considerare poziţionarea, cu o abordare modernă în magazinele noastre şi o ofertă online mai puternică, adaptată la nevoile consumatorilor. Intenţionăm să ne adaptăm structura organizaţională pentru a o face mai dinamică, mai colaborativă, mai modernă. Asemenea modificări propuse nu sunt niciodată uşor de luat în calcul“, a declarat Giny Boer, director executiv al C&A, citat de zf.ro.

Oficialii companiei nu au oferit detalii privind numărul de oameni ce-şi vor pierde locul de muncă, ţările unde se vor opera reduceri de personal sau ce se va întâmpla cu reţeaua de magazine.

În România, C&A este unul dintre cele mai populare lanțuri de magazine de modă, având deschise 45 de locații. Anul trecut, retailerul a înregistrat o cifră de afaceri de 364 milioane de euro, în scădere cu 30% față de anul anterior, din cauza pandemiei care a ținut închise, în repetate rânduri, magazinele de haine, în special cele aflate în mall-uri.

La nivel european, C&A este prezent în 18 țări, prin intermediul a aproximativ 1.400 de magazine și are circa 23.000 de angajați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...