Reţeaua de apă-canal din judeţul Hunedoara va beneficia de 1,35 miliarde lei din fonduri europene

Reţeaua de apă şi canal din judeţul Hunedoara va beneficia de 1,35 miliarde lei printr-un proiect finanţat cu fonduri europene prin intermediul căruia 151.000 de locuitori vor avea servicii conforme de alimentare cu apă, iar 20.900 de locuitori acces la infrastructura de canalizare.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), contractul pentru Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Hunedoara, semnat marţi, va asigura accesul populaţiei din 38 de unităţi administrativ-teritoriale (UAT) din zonă la servicii de alimentare cu apă potabilă şi la servicii de tratare a apelor uzate.

„Prin investiţiile cuprinse în acest proiect se continuă procesul de extindere şi de reabilitare a infrastructurii de apă şi apă uzată realizate în perioada 2007 – 2013 şi se propun investiţii în extinderea/înfiinţarea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare în zonele rurale din judeţul Hunedoara. Astfel, reţeaua de distribuţie a apei potabile din zonă se va extinde cu 143,1 km şi alţi 91,9 km din această reţea vor fi reabilitaţi, iar la reţeaua de canalizare se vor adăuga 19,2 km şi se vor reabilita alţi 26 km. 151.000 de locuitori din judeţul Hunedoara vor avea acces la servicii conforme de alimentare cu apă şi aproape 21.000 locuitori vor beneficia de îmbunătăţirea serviciilor de canalizare”, se precizează în comunicat.

Valoarea totală a proiectului este de 1,35 miliarde de lei, iar acesta va fi transmis prin sistemul electronic SFC către Comisia Europeană în vederea aprobării, ulterior finalizării procesului de evaluare a proiectului conform regulilor Programului Operaţional Dezvoltare Durabilă (PODD).

„Continuăm finanţările pentru proiectele de apă – canal din ţară, investiţii esenţiale pentru calitatea vieţii din comunităţile României. 3,54 miliarde de euro din Programul Operaţional Dezvoltare Durabilă vor fi alocate în perioada 2021 – 2027 proiectelor de infrastructură de apă şi apă uzată, iar acest buget reprezintă o oportunitate uriaşă mai ales pentru zonele rurale ale României, unde accesul redus la aceste servicii afectează nu doar viaţa de zi cu zi a oamenilor, dar şi dezvoltarea economică”, a transmis ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş.

PODD a fost transmis Comisiei Europene în data de 8 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...