Revoltător – Industria frumuseții din Occident în brațele lui Ceaușescu

Occidentul o ia pe urmele lui Ceaușescu iar acest lucru s-a petrecut mai fulgerător decât și-ar fi închipuit însuși „tiranul”. Reputatul scriitor și dramaturg Matei Vișniec face referire la acest fapt ciudat, absurd, ba chiar revoltător! Spre exemplu, o parte din industria frumuseții din Occident a căzut în brațele lui Ceaușescu.  

„Personal îmi amintesc că în anii 80, când Ceauşescu înainta în vîrstă, unele revista şi ziare scoteau din poeme şi chiar din articole cuvinte precum „bătrân”, „bătrâneţe” sau „senectute”. Combaterea rasimului este o cauză justă, dar transformarea anti-rasismului într-o nouă formă de Inchiziţie nu poate decât să anunţe o lume absurdă cu accente totalitare”, scrie Matei Vișniec.

Revoltător – Industria frumuseții din Occident în brațele lui Ceaușescu

În fapt, scriitorul și dramaturgul Matei Vișniec se referea, în 2020, în rubrica sa de la RFI, la un fapt ciudat, absurd, ba chiar revoltător. Și anume, firma franceză L’Oréal, lider mondial în materie de produse cosmetice, anunţa că va retrage din textele sale publicitare cuvinte precum „alb”, „înălbire” sau „culoare deschisă”!

Aceasta deoarece  firma cu pricina se teme că ar putea fi acuzată de rasism, de unde această nouă strategie de marketing. Firma cu pricina omițând faptul că astfel cade…în alt rasism, ba chiar în comunism! Și nu e numai cazul ei.

E revoltător: Occidentul, de la cremă, la dilemă! 

Matei Vișniec evidențiază faptul că L’Oréal nu este singura din lume care în acest moment se teme că textele sale publicitare ar putea fi incorecte din punct de vedere politic sau interpretate ca având o conotaţie rasistă.

“Cremele sale concepute astfel încât pielea să devină mai albă au devenit, iată, <o problemă> pe fondul valului mondial de indignare provocat de  uciderea afro-americanului George Floyd de un poliţist alb pe 25 mai în Statele Unite. Şi firma Estée Lauder, al doilea mare producător mondial de produse cosmetice, îşi face griji întrucât i s-a reproşat, pe reţelele de socializare, o anumită lipsă de <diversitate> în panoplia sa de produse”, nota Vișniec.

Cu alte cuvinte, metaforic vorbind, o parte din industria frumuseții din Occident a căzut în brațele lui Ceaușescu.

Anti-rasism și comunism

În plus, L’Oréal vrea să înlocuiască, de exemplu, termenii englezeşti „white” şi „fair” cu „glow” şi „even”. Altfel spus, după cum mai notează Vișniec, să sugereze că respectivele creme nu înălbesc pielea ci îi dau mai multă strălucite şi o uniformizează. “Acest sentiment de vinovăţie care emană din noua strategie comercială a firmei L’Oréal a provocat însă şi multe reacţii de indignare pe reţelele sociale.

Oricum, numeroşi editorialişti denunţă faptul că unele forme de anti-rasism au deraiat devenind la rândul lor rasiste întrucît îi acuză pe albi ca rasă de toate ororile intervenite în contextul colonialismului şi al comerţului cu sclavi. Acest anti-asism identitar, justiţiar şi revanşard incită de fapt la ură şi se hrăneşte dintr-o ideologie comunitaristă, care doreşte să arunce la pubela istoriei toate valorile Occidentului, ale universalismului şi chiar ale democraţiei”.

Cu alte cuvinte, metaforic vorbind, o parte din industria frumuseții din Occident a căzut în brațele lui Ceaușescu.

2 COMENTARII

  1. Ce legatura are sula cu prefectura . Rasa alba nu este acuzata ci doar ni se arata un adevar stiut de mai toata omenirea .Nimic nu se arunca niciunde dar totul trebuie aratat asa cum a fost si nu asa cum , aidoma lui Ceausescu , am fost mintiti o viata .

  2. Nea Caisa , inainte de orice etichetare NCeausescu a fost un patriot adevarat . Faptul ca a fost prostit si manipulat de elemente progresiste Securitate , iar mai apoi scos vinovat de crimele lui Iliescu si Brucner este o alta poveste. Daca cremele L’Oreal fac piele mai alba , diar nu oi zice nai neagra s-au risie . Asta este daca inteligentia de astazi numai incap de cuvantul alb ,asta nu face ca si crema sa aibe alte proprietati . Teoriile de astazi cu politica corecta sunt menite sa asigure formarea unor mentalitati care maine nu vor avea reactie la ce li se pregateste . Crestinii sunt de cand lumea si albi si negrii si doar politrucii vor sa-i imparta in tabere pentru dezbinare si control .Nu conteaza doar ce zici , conteaza si ce faci , iar faptul ca industria vorbelor frumoase creaza pshioze , o fac cu scopul de a controla si instituii alte doctrine decat cele Dumnezeesti .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Caracatița politică și de afaceri din Dolj, păstorită de SRI, denunțată...

Un denunț exploziv la Serviciul Român de Informații, făcut de un afacerist din Craiova, cu circa o lună înainte ca Eduard Hellving să plece...