Rita Mureșan a făcut preinfarct pe stradă: „M-a salvat un înger”

Rita Mureșan a făcut preinfarct pe stradă și a trecut pe lângă moarte. Creatoarea de modă consideră că un înger i-a salvat viața și a dezvăluit cum s-a petrecut acel moment de cumpănă.

Creatoarea de modă Rita Mureșan a povestit, în emisiunea lui Brancu de la Prima TV, cum a trecut pe lângă moarte și cum i s-a schimbat viața după preinfarct, iar cel care i-a salvat viața pe stradă a fost un bărbat pe care nu îl cunoștea.

„Acum 1 an și jumătate a fost o întâmplare care m-a dat peste cap. Avea legătură cu un membru foarte drag al familie mele. Eu am crezut că m-am descurcat onorabil. Am ținut post 7 luni, rugăciune, ca să fie bine și e bine. Dar, în momentul respectiv, am fost nevoită să fiu cea mai puternică din familie, pentru că toată familia a început să cadă. A fost un șoc. Șoc și groază. Eu am preluat frâiele. Chiar am fost stâlp.

Și a trecut cam 1 an. Și am plătit nota de plată. În conștient, am considerat că am rezolvat și am trecut, și m-a lucrat subconștientul pe la spate. Într-o zi de sâmbătă, când eram în oraș să iau un cadou pentru botezul prietenului meu, am ieșit din magazin și mi s-a făcut rău. Am simțit că nu mai văd bine, mi se învârtea lumea.

M-am așezat pe bordură. Eram cu Nico – ea din față vedea ca mi s-au învinețit buzele, eu vedeam că mi s-au învinețit buricele degetelor, dar nu știam ce am. Nu mai aveam aer, oamenii treceau stânga, dreapta. Nu am căzut, nu am căzut pe spate. Țin minte că de la depărtare venea un domn cu cămașă albă, cu o pungă de un supermarket.

Din toată lumea aia, eu l-am văzut foarte clar cum vine direct spre mine. Venea hotărât. A ajuns în fața mea, a zis: „Deschide gura, ridică limba”. Mi-a băgat o pastilă sub limbă și a plecat. M-a salvat. Am reușit să mă ridic, m-am dus acasă. Nu știam ce am, am zis că e de la căldură. Eu nu am voie să mă bată soarele în cap. Am zis: „Mama, pe 46 de grade am ieșit fără pălărie”. Credeam că de la asta mi s-a făcut rău’, a povestit Rita Mureșan.

„Un înger m-a salvat”

A doua zi, m-am dus la botez. Mi-aduc aminte că îmi tremurau mâinile. Eu nu am realizat ce am. Trebuia să îmi dau seama că nu sunt OK. Până și Brenciu a venit la mine și mi-a zis: „Ce ai, honey, că nu ești în apele tale?!”. Eram o mică legumă. M-am dus acasă și am mai stat 3 săptămâni în letargia asta, până când doctora mea de familie a zis să mă duc la un cardiolog.

Doamna doctor (n.r. cardiolog) mi-a spus ziua, data și ora exacte în care eu am făcut preinfarct. Deci eu atunci, pe stradă, am făcut preinfarct! De omul ăla a zis că a fost un înger care m-a salvat: „Ți-a dat nitroglicerină. Omul acela te-a salvat”. Cred că a fost un înger, efectiv. Știi care e comunicarea mea cu ei. Îngerii, în general, lucrează prin oameni. El a venit mult prea hotarat spre mine’, a mărturisit creatoare de modă în emisiunea lui Cristi Brancu.

„Am un cheag și iau pastile preventiv pentru un AVC”

Rita Mureșan povestește cum se simte acum și ce recomandări i-au dat medicii.

De aici încolo, toată viața mea s-a dat peste cap, toate proiectele s-au anulat. Lucram la o colecție pe care voiam să o lansez de ziua mea. Doctora a zis: „Exclus! Cel puțin un an fără stres”. Am zile în care mi-e foarte, foarte rău. Dar nu mai sunt atât de dese ca înainte. Sunt pe medicamentație. Iau multe viatmine, pentru că organismul meu, după socul ăla, a ajuns la anemie. Eram vegetariană, dar o bucățică de carne e nevoie sa mănânc.

Stările de rău le am acum la 2 săptămâni odată: tahicardie, nu mai am aer și câteodată am și vertijuri. La analize s-a văzut că am un cheag și iau pasile preventiv pentru un AVC. De asemenea, la mine nu crește tensiunea – maximum 13, la mine crește pulsul: am puls și 145, care este enorm. Am și pastile pe care le iau insantaneu. E ca și când aș alerga la maraton, finalistă, dar stau în pat. Nu sunt nici foarte cuminte, dar atunci când mi-e rău mă ține o zi, două’, a completat Rita Mureșean la emisiunea Exclusiv VIP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...