Robert Negoiță, „într-o gravă confuzie”: PSD a solicitat încetarea mandatului de primar

Primarul suspendat din sectorul 3, Robert Negoiță, este „într-o gravă confuzie”, susține Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti după ce fostul edil a depus o plângere penală la Parchetul General împotriva prefectului Capitalei.

Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti precizează că Robert Negoiţă creează „false asemănări” între încetarea mandatului său de primar şi cazul de încetare a mandatului unui consilier local. Mai mult, conform prefecturii, Partidul Social Democrat a fost cel care a cerut prefectului emiterea cu celeritate a ordinului prin care să constate încetarea mandatului de primar al lui Negoiță.

„În contextul în care domnul Negoiţă Robert Sorin este într-o gravă confuzie, creând false asemănări între cazul de încetare a mandatului primarului şi cazul de încetare a mandatului consilierului local, speculând o celeritate în încetarea mandatului său şi o tergiversare în ceea ce priveşte încetarea mandatului doamnei Petrescu Elena, care deţinea şi calitatea de viceprimar al Sectorului 3, facem cunoscute următoarele: încă din 17.07.2020, Partidul Social Democrat a solicitat prefectului emiterea cu celeritate a ordinului prin care să constate încetarea mandatului de primar al domnului Negoiţă Robert Sorin, ales la scrutinul organizat în data de 5 iunie 2016 pe lista Alianţei Electorale PSD+UNPR, din partea Partidului Social Democrat, întrucât, potrivit declaraţiilor sale oficiale, s-a înscris în Partidul Bucureşti 2020″, reiese dintr-o postare pe Facebook a Instituţiei Prefectului.

De asemenea, printre motivele de încetare a mandatului de primar se numără „pierderea, prin demisie, a calităţii de membru al partidului politic pe a cărei listă a fost ales, în toate cazurile de încetare prefectul emiţând ordinul prin care constată încetarea mandatului primarului”, având la bază un referat semnat de secretarul general al subdiviziunii administrative teritoriale.

Prefectul municipiului Bucureşti a emis pe 31 august ordinul prin care a constatat încetarea de drept a mandatului de primar, „începând cu data apariţiei evenimentului, respectiv data de 19.08.2020 când a fost adusă la cunoştinţa publicului admiterea definitivă a propunerii de candidatură a domnului Negoiţă Robert-Sorin”. Ordinul prefectului este executoriu.

Potrivit Prefecturii, fostul primar Negoiță va fi reclamat la organele în drept pentru afirmaţiile calomnioase la adresa prefectului municipiului Bucureşti, Gheorghe Cojanu.

Încetarea mandatului de primar vine în contextul în care Robert Negoiță a părăsit Partidul Social Democrat, partid din partea căruia a fost ales în funcția de primar, pentru a-și face propria formațiune politică, respectiv București 2020. Acum fostul edil candidează pentru un nou mandat pe listele Alianţei Pro Bucureşti 2020, formațiune politică creată prin asocierea cu Pro România.

Citește și

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...