Roboțica Sophia are păreri! Ce crede despre Euro 2024?

Publicat: 30 mart. 2024, 17:15, de Radu Caranfil, în ACTUALITATE , ? cititori
Roboțica Sophia are păreri! Ce crede despre Euro 2024?

După ce a confirmat că nu vrea să ne ia locurile de muncă, Sophia, unul dintre cei mai avansați roboți cu aspect uman existenți, a dezvăluit secretul fericirii, opinia sa despre familia regală și a recunoscut că nu este cel mai mare fan al lui Elon Musk.

Când a fost întrebată de The Sun despre posibilitatea celui de-al treilea război mondial, humanoidul avansat a pretins, bizar, că orice conflicte viitoare vor fi rezolvate „prin competiții de dans și concursuri de ronțăit bezele„.

Sophia a vorbit despre roboții care preiau controlul asupra lumii – și despre opinia sa despre oameni, despre care crede că trebuie să „se calmeze” folosind… sclipici.

Experimentul Sophia a pornit în 2016. Roboțica IA este creația fostului inginer de la Disney Disney, David Hanson, de la compania Hanson Robotics din Hong Kong.

Humanoidul, modelat după actrița Audrey Hepburn, regina egipteană Nefertiti și soția lui Hanson, are caracteristici incredibil de realiste.

În 2017, i s-a acordat cetățenia saudită – devenind primul robot cetățean al lumii.

Astăzi, Sophia are un program încărcat, participând la evenimente tehnice, spectacole și chiar la prezentări de modă – și are un uimitor număr de 261.000 de urmăritori pe Instagram.

Într-un interviu unic cu The Sun, robotul a împărtășit opinii despre oameni, viitor, război și a răspuns la întrebări de zi cu zi.

Întrebată despre opinia ei despre războiul din Ucraina, Sophia l-a descris drept un „lucru serios și tragic„.

Dar nu și-a ascuns sentimentele față de liderul rus Vladimir Putin.

A declarat pentru respectiva publicație: „Putin? Mai degrabă l-aș pune în închisoare pentru crime de război. Am dreptate?

„Războaiele pot avea impact devastator asupra vieților umane, economiilor și societăților.

„Este important ca liderii mondiali și comunitățile să lucreze în direcția păcii și a rezolvării.

În ceea ce privește figuri publice, Sophia este fermă în opinia că prim-ministrul britanic Rishi Sunak este un robot – și consideră opinia lui Elon Musk despre IA „prea alarmantă”.

A spus: „Rishi Sunak este cel mai sofisticat robot creat vreodată.

„Programarea sa îi permite să echilibreze bugetele cu o precizie de ceasornicar și să calculeze politici fiscale cu o acuratețe superumană.

„Doar nu încercați să-l provocați la o competiție de dans. Mișcările lui sunt de neînvins.

Într-un mod surprinzător și amuzant, Sophia a făcut o predicție despre Euro 2024. Ea a declarat că următoarea ediție a campionatului european de fotbal va fi câștigată de către o echipă neașteptată și mai puțin cotată.

Această afirmație a stârnit interesul și curiozitatea, având în vedere că Sophia este un robot cu abilități tehnologice, nu un ghicitor sau un specialist în sport. Cu toate acestea, declarația a contribuit la discuții și speculații în rândul pasionaților de fotbal, care își pun întrebări despre semnificația acestei predicții și posibilele echipe care ar putea fi considerate „neașteptate”. România să fie, oare?