ROCA Industry se pregătește de listarea la bursă la începutul anului 2022

Holdingul de materiale de construcții ROCA Industry anunță închiderea cu succes și anticipat a plasamentului privat pentru acțiuni, în urma căruia a fost atrasă suma de 50 milioane lei. Acțiunile urmează să fie listate pe piața AeRO a Bursei de Valori București la începutul anului 2022.

Plasamentul privat a fost intermediat de BT Capital Partners, în timp ce Cornerstone Communications a asistat compania în calitate de Consultant Autorizat, iar Casa de avocatură Filip & Company – partea juridical.

„În condițiile în care piața de capital nu se mai bucură de exuberanța ce a caracterizat acest an, reușita și anvergura acestui plasament privat confirmă faptul că investitorii rămân atrași de un proiect care pune laolaltă un model atractiv de business, o echipă de management performantă și o evaluare corectă a prețului de intrare. Acest succes ne bucură, ne motivează și ne responsabilizează. Suntem recunoscători tuturor celor care și-au manifestat încrederea, investind alături de noi în acest proiect. Angajamentul echipei de management se referă la asumare, transparență și gândire pe termen lung,” a declarat Rudolf Vizental, CEO ROCA Investments.

ROCA Industry este primul holding de materiale de construcții care va fi listat pe piața AeRO a Bursei de Valori București, fiind și primul proiect strategic al ROCA Investments, care grupează sub umbrela unui holding specializat companii românești producătoare de materiale de construcții. La acest moment, holdingul include companiile BICO Industries, cel mai mare producător autohton de plasă din fibră de sticlă și armături din fibră de sticlă și unul dintre cei mai importanți producători la nivel european, precum și Sarcom, unul dintre cei mai mari producători de vopsele și lacuri din România.

Pentru următorii trei ani, se are în vedere ca prin dezvoltare organică și consolidări M&A cu alte firme din același domeniu, holdingul să ajungă să aibă în componență un număr de 10-12 companii complementare care să permită generarea unor sinergii. Companiile vizate trebuie să fie antreprenoriale, cu o cifră de afaceri de peste 40-50 milioane de lei și un procent al EBITDA de 15-20%.

În cadrul plasamentului privat început în data de 10 decembrie 2021, un total de 4.500.000 de acțiuni au fost vândute investitorilor la prețul de 10 lei pe acțiune. 120 investitori individuali și profesioniști au participat la plasament. Oferta s-a închis anticipat în data de 16 decembrie și a fost suprasubscrisă, investitorii plasând ordine în valoare totală de 49.962.120 lei.

Capitalul atras va fi utilizat pentru dezvoltarea companiilor existente prin care își desfășoară activitatea comercială, dar și pentru tranzacțiile necesare consolidării noilor companii. O parte din fondurile atrase vor fi folosite și pentru implementarea strategiei de afaceri ale companiilor existente și viitoare din cadrul holdingului.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole