Roma: Prețuri mari la alimente

Prețurile alimentelor de bază explodează și la Roma. Carnea, peștele, fructele, legumele costă acum, în unele cazuri semnificativ, mai mult ca anul trecut, în aceeași lună de început de an.

Practic, legumele și fructele s-au scumpit cel mai mult. Dacă la fenicul prețul a crescut cu 230%, ajungând la 2,70 euro, la roșii cu 60%, la carnea de curcan cu 100%, la scoici cu 50%, peștele și caracatița sunt mai ieftine, prețul crescând numai cu 15%.

Scumpirile sunt în lanț, nici măcar la soia și la cereale nerămânând aceleași prețuri. La mere, ardei, dovlecei și vinete costurile sunt crescute, dar nu se simte foarte tare la buzunar.

Constante rămân, pentru moment, doar prețurile la paste. Din păcate, oficialii de la Roma nu pot să dea asigurări că prețurile, dacă nu vor scădea, măcar vor rămâne la fel. Căci, până în martie, scumpirile vor continua.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...