România a trimis oficial PNRR la Bruxelles. Ghinea: Suntem aproape de capătul drumului

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene Cristian Ghinea a anunțat, luni, că a trimis oficial la Bruxelles Planul Național de Redresare și Reziliență, în baza căruia România ar urma să accese granturi și împrumuturi în valoare de 29,2 miliarde de euro. Ministrul spune că a încărcat 240 de fișiere care conțin proiectele pentru care România vrea să acceseze banii europeni, iar în perioada următoare toate aceste proiecte și documente vor fi publicate de Guvern pentru a putea fi consultate.

„Am trimis PNRR-ul la Bruxelles, adică în sistemul informatic al Comisiei Europene. Am terminat de încărcat toate cele 240 de fișiere care înseamnă acum PNRR împărțit pe aproape 30 de capitole. PNRR este trimis în sistemul informatic al Comisiei Europene”, a anunțat ministrul Cristian Ghinea, într-un videoclip publicat pe Facebook.

Acesta a precizat că în perioada următoare Comisia Europeană va evalua proiectele și va trimite observații.

„Suntem aproape de capătul drumului, ca să zic așa. Urmează evaluarea oficială a Comisiei Europene. Vom primi scrisori de evaluare pe fiecare componentă. Va trebui să decidem cum ținem cont de aceste observații astfel încât la toamnă să avem planul aprobat și să mergem mai departe”, a spus ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Planul Național de Redresare și Reziliență va fi publicat în zilele următoare, iar documentul va fi prezentat miercuri de oficialii guvernamentali.

„Colegii mei vor sta să pună toate aceste fișiere într-un singur document publicabil. Am ales să publicăm tot, cele mai multe state membre au făcut un PDF cu sinteze. Miercuri voi prezenta cu premierul și cu vicepremierul toate detaliile din document”, a mai spus Ghinea.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole