România pregătește producția de rachete pentru sistemele Patriot

România va deveni prima ţară care ar putea folosi pe teren cea mai nouă versiune a sistemului de apărare antiaerian şi antirachetă Patriot, a declarat, miercuri, în Prahova, ministrul Economiei, Florin Spătaru.

El a fost prezent, alături de ministrul Apărării, Vasile Dîncu, la sediul Electromecania Ploieşti, la ceremonia de semnare a memorandumului de înţelegere între Compania Naţională Romarm SA, Electromecanica SA şi Raytheon Missiles & Defense pentru fabricarea în România de rachete interceptoare SkyCeptor.

„România va deveni prima ţară care ar putea folosi pe teren cea mai nouă versiune a sistemului de apărare antiaerian şi antirachetă Patriot produs de Raytheon Missiles & Defense o divizie a Raytheon Technologies. Achiziţiile militare, cooperarea industrială şi dezvoltarea unei industrii naţionale puternice de apărare sunt elemente vitale pentru conturarea profilului de securitate a României, membră a Uniunii Europene şi a NATO. (…) Mă aştept ca în cel mai scurt timp să avem o colaborare funcţională, un parcurs pe termen lung şi o strategie pe dezvoltare a celor două companii care să vină în sprijinul strategiei de apărare a României, dar de asemenea să vină în sprijinul poziţionării României ca un furnizor strategic în Europa şi în mediul internaţional de echipament militar”, a afirmat Spătaru.

Acest tip de rachete este adaptat pentru sistemul Patriot, este foarte performant şi are „avantajul fantastic” că este mai ieftin, susțin oficialii români.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...