România se bucură de toate garanţiile de securitate pe care NATO le oferă arată Marcel Ciolacu

România se bucură de toate garanțiile de securitate pe care NATO le oferă, iar acesta este rezultatul eforturilor constante din ultimii 30 de ani, a declarat, marți, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, după întâlnirea pe care a avut-o cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Întâlnire constructivă cu secretarul general al NATO, domnul Jens Stoltenberg, în marja reuniunii la nivel înalt a Alianţei găzduită de Parlamentul României. În cei peste 30 de ani de democraţie în România, susţinerea NATO a fost o constantă. Suntem un Aliat dedicat, fapt demonstrat şi de alocarea a 2,5% din PIB pentru apărare. Din poziţia mea, voi face tot ceea ce este necesar pentru a menţine consensul pentru acest angajament euroatlantic”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

El a adăugat că evoluţiile din ultimul an şi, în special, războiul ilegal şi nejustificat al Rusiei împotriva Ucrainei, au reconfirmat rolul primordial şi fundamental al NATO pentru securitatea spaţiului euroatlantic.

Sunt convins că deciziile luate în aceste zile vor demonstra unitatea Aliaţilor şi vor reflecta, încă o dată, solida relaţie transatlantică. În cadrul întâlnirii de astăzi, am subliniat şi contribuţia ţării noastre la securitatea şi stabilitatea regiunii Mării Negre.

Avem o viziune comună privind necesitatea implementării integrale a deciziilor luate cu ocazia Summitului de la Madrid, mai ales consolidarea posturii de apărare pe Flancul estic. România se bucură de toate garanţiile de securitate pe care NATO le oferă, iar acesta este rezultatul eforturilor constante din ultimii 30 de ani”, a transmis Ciolacu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...