România vine în ajutorul Siriei și trimite corturi, paturi, saltele, pături, saci de dormit și căciuli

Publicat: 09 feb. 2023, 12:38, de Mariana Olteanu, în POLITICĂ , ? cititori
România vine în ajutorul Siriei și trimite corturi, paturi, saltele, pături, saci de dormit și căciuli

România a răspuns apelului inițiat de Siria. Nicolae Ciucă a anunțat că vor fi trimise corturi, paturi, saltele, pături, saci de dormit și căciuli.

„Dată fiind situația generată de cutremurul produs în data de 6 februarie 2023, în Siria, respectiv, solicitarea Republicii Arabe Siriene, prin Mecanismul European de Protecție Civilă, pentru acordarea de asistență internațională, în urma consultării cu președintele României, Klaus Iohannis, astăzi, 9.02.2023, premierul României, Nicolae-Ionel Ciucă a convocat, în sistem hibrid, Comitetul Național pentru Situații de Urgență, hotărârea nou adoptată urmărind de o manieră prioritară sprijinirea Republicii Arabe Siriene, prin -bunuri materiale ce constau în mai multe tipuri de produse de cazarmament, îmbrăcăminte dar și produse alimentare, conserve”, anunță Guvernul.

Potrivit premierului, în Siria vor ajunge corturi, paturi, saltele, pături, saci de dormit, căciuli, costume vătuite, precum și conserve din legume.

„Acestea vor puse la dispoziție de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale. Detaliile privind efectuarea transportului materialelor se stabilesc între Departamentul pentru Situații de Urgență și Comisia Europeană iar transportul se realizează pe cale aeriană cu sprijinul logistic al Ministerului Apărării Naționale sau din alte surse, în funcție de necesități”, se arată în finalul comunicatului.