Românii vor călători mai mult de Crăciun decât de Anul Nou. TOP destinații preferate

Publicat: 07 dec. 2022, 11:54, de Ziarul Puterea, în Travel , ? cititori
Românii vor călători mai mult de Crăciun decât de Anul Nou. TOP destinații preferate
Destinațiile anului 2021

Românii vor călători mai mult de Crăciun decât de Anul Nou, astfel că vor fi înregistrate de 4 ori mai multe zboruri în apropierea datei de 25 decembrie. Italia, Marea Britanie, Germania și Spania se numără printre țările spre care românii zboară cel mai mult.

Particularitatea acestui an este că, deși cele mai căutate destinații pentru călătoriile cu avionul rămân marile capitale europene și orașe cu comunități numeroase de diaspora, românii au ținut mai puțin cont de sezonalitate și au ales pentru sărbători și destinații care se află în afara sezonului.

Astfel, potrivit unui raport Vola.ro, cele mai solicitate destinații rămân cele în care sunt comunități mari de români, țări spre care și prețurile biletelor de avion sunt ceva mai mici: Benelux (Belgia, Olanda), Italia, Spania, Marea Britanie.

De asemenea, foarte căutate sunt și destinațiile cu temperaturi calde pe timp de iarnă, zboruri scurte și prețuri accesibile.

Românii vor călători mai mult de Crăciun decât de Anul Nou, fiind înregistrate de 4 ori mai multe zboruri în apropierea datei de 25 decembrie.

Un motiv ar putea fi că românii se întorc acasă de sărbători, în special din țări ca Marea Britanie, Olanda, Belgia, Franța, Italia, Spania.

Citește mai departe pe România 24.