Ronaldo și Valentin Ceaușescu printre „protagoniști”: Ungaria face un film despre Bölöni

Un film documentar despre fotbalistul László Bölöni va fi realizat de regizorul maghiar Attila Szabó, cu sprijinul Institutului Naţional de Film (NFI) din Ungaria, potrivit agenției maghiare de știri MTI.

Filmările vor începe în luna iulie şi se bazează pe autobiografia încă nepublicată a lui László Bölöni, cel mai de succes fotbalist maghiar din România, din toate timpurile – potrivit relatării MTI. Costurile totale ale realizării peliculei intitulate “László Bölöni – Povestea unei legende” se ridică la suma de 96,1 milioane de forinţi (250 000 de euro).

Apelând la limbajul universal al fotbalului, filmul documentar despre Bölöni relatează pe de-o parte o poveste europeană, iar pe de o parte prezintă o soartă central-europeană complexă. Filmul se bazează pe ideea şi scenariul lui Tamás Kollarik, va fi regizat de Attila Szabó, în colaborare cu expertul György Szöllősi, producător fiind Tamás Novák.

Cine mai apare în film

Potrivit aceleiași surse menționată mai sus, băiatul cu o soartă dificilă devine căpitanul marii echipe româneşti Steaua Bucureşti, apoi căpitanul, şi ulterior chiar selecţionerul naţionalei României. Creatorii filmului documentar prezintă viaţa lui László Bölöni, din Ţinutul Secuiesc şi până la Bucureşti, din România comunistă şi până în Europa de Vest, de pe terenul de fotbal din satul său şi până în finala Cupei Campionilor Europeni.

Alături de László Bölöni, în film vor apărea vedete ale fotbalului românesc, fotbalişti maghiari şi legende europene. Pe lângă Cristiano Ronaldo şi Emerich Jenei, în documentar apare şi Valentin Ceauşescu, fiul lui Nicolae Ceauşescu. Pelicula va cuprinde o serie de materiale de arhivă niciodată publicate.

Realizăm un film despre sport care nu va fi clasic. Deşi pelicula ne prezintă viaţa lui László Bölöni, prin intermediul ei se va contura, în acelaşi timp, şi spaţiul social şi politic actual. Cariera sa este impresionantă, ca fotbalist şi ca antrenor a ajuns în mai multe cluburi, oraşe şi ţări europene. László Bölöni este un exemplu şi pentru că a devenit unul dintre cei mai mari fotbalişti ai României, rămânând în acelaşi timp, maghiar”, a spus Attila Szabó.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole