Rusia a cumpărat parlamentari europeni pentru a i se promova interesele. Prețul plătit la „bucată”

Kremlinul a „cumpărat” membri ai Parlamentului European ce urmau să promoveze recunoașterea anexării Crimeei ucrainene și ridicarea sancțiunilor. Cei care acceptau puteau primi până la 35.000 de euro.

Conform unei anchete a „Important Stories”, Eesti Ekspress, în 2016, Consiliul regiunii italiene Veneto a fost primul din Europa care a recunoscut Crimeea drept teritoriu rus și a cerut ridicarea sancțiunilor, scrie Obozrevatel, citat de stiripesurse.ro.

Campania de „cumpărare” a fost organizată de lobbyiști în directă legătură cu Duma de Stat. Fiecare parlamentar care promova rezoluția primea 20.000 de euro, iar în cazul unui vot reușit încă 15.000 de euro. Documentul a fost într-adevăr introdus, dar Senatul italian l-a respins.

Unor politicieni din parlamentul austriac li s-au promis 20.000 de euro dacă era introdusă aceeași rezoluție și încă 15.000 de euro dacă votul ar fi avut succes. Ca și în cazul precedent, rezoluția a fost introdusă, dar parlamentarii nu au susținut-o.

Au fost elaborate „planuri de acțiune” similare pentru Letonia, Grecia și chiar pentru Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, fără succes, însă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...