Rusia: A fost aprobat al treilea vaccin anti COVID-19, CoviVac, deși studiile clinice nu au început

Prim-ministrul Rusiei, Mikhail Mishustin, a aprobat sâmbătă, 20 februarie, un al treilea vaccin anti COVID-19, deși studiile clinice efectuate la scară largă încă nu au început.

Vaccinul, numit CoviVac, este produs de Centrul Chumakov. Rușii au aprobat până acum două vaccinuri, printre care și Sputnik V, dezvoltat de Institutul Gamaleya din orașul Moscova. La fel ca Sputnik V, și în cazul CoviVac, a fost aprobat vaccinul înainte de a vedea rezultatele studiilor clinice, scrie Reuters.

Sputnik V a fost aprobat în august, iar vaccinarea în masă a fost lansată în decembrie, după ce rezultatele studiilor preliminare au arătat că vaccinul este eficient aproape 92%.

De atunci, peste două milioane de ruși au fost vaccinați cu cel puțin prima doză de vaccin Sputnik V, a declarat ministrul Sănătății, Mihail Murashko, la începutul lui februarie.

„Astăzi, Rusia este singura țară care are deja trei vaccinuri împotriva COVID-19”, a spus premierul rus.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

La un pas de tragedie, tot în Dâmbovița. O cisternă cu...

O nouă tragedie era să aibă loc tot în județul Dâmbovița. O cisternă plină cu GPL a acroșat un parapet pe autostrada București-Pitești și...