S-a deschis primul centru drive-thru din Capitală: Aproape 300 de persoane s-au vaccinat

Joi a devenit operațional primul centru de vaccinare drive-thru din Capitală. Încă de la ora 08.00 dimineață șoferii au venit pentru a se vaccina.

UPDATE 2. Până la ora 12.40 au fost vaccinate 280 de persoane

UPDATE 1. O sută de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19 în primele două ore de la deschiderea centrului drive-thru din Piaţa Constituţiei, a declarat primarul general, Nicuşor Dan.

„În această dimineaţă a fost deschis centrul de vaccinare anti-COVID-19 din Piaţa Constituţiei, primul centru de vaccinare drive-thru din Bucureşti. Vaccinarea a început la ora 8, iar până acum, în primele 2 ore, au fost vaccinate deja 100 de persoane. Mă bucur că preşedintele României, Klaus Iohannis, a răspuns invitaţiei Primăriei Capitalei de a fi prezent la această inaugurare, susţinând astfel popularizarea acestei soluţii extrem de accesibile pentru vaccinarea bucureştenilor”, a scris Nicuşor Dan, joi, pe Facebook.

Știrea inițială

Primul centru de tip drive-through din Capitală s-a deschis în Piața Constituției și funcționează între orele 8.00-20.00.

Centrul are patru fluxuri, iar vaccinul administrat va fi cel produs de compania Pfizer.

Mecanismul este mult mai eficient pentru persoanele care nu ar putea respecta o programare din cauza programului încărcat sau imprevizbil de la serviciu. E mult mai util și la îndemână. (…) Există suficient de multe doze pentru toți cei care vor să se vaccineze. Rapelul poate fi făcut tot aici sau în alt centru unde se folosește același vaccin. Centrul va fi deschis până în septembrie, sperăm noi”, declarat Andrei Baciu din Piața Constituției.

„Am avut o întâlnire la începutul săptămânii cu domnul premier Florin Cîțu la care au participat autoritățile locale, am încercat să îi asigurăm de tot sprijinul nostru pentru a organiza astfel de centre drive-thru pentru cei cu program încărcat”, a adăugat acesta.

Cei care vor să se vaccineze nu au nevoie de programare, ci doar trebuie să se prezinte cu actul de identitate și chestionarul de triaj care poate fi completat înainte de prezentare.

„În centrul de vaccinare drive-through, persoanele care doresc să se imunizeze se pot prezenta doar cu actul de identitate şi chestionarul de triaj, care poate fi completat anterior prezentării la vaccinare. Documentul poate fi accesat pe site-ul RoVaccinare, la adresa https://vaccinare-covid.gov.ro/chestionar-triaj-vaccinare-adulti/. Vaccinarea se realizează fără programare în platforma RoVaccinare, iar datele persoanelor vaccinate vor fi introduse, ulterior, în Registrul Electronic Naţional de Vaccinare”, precizează CNCAV.

Primul centru de tip drive-thru a fost deschis în data de 24 aprilie la Deva, în Hunedoara.

Al doilea centru de tip drive-thru din România a fost deschis în Cluj. Miercuri a fost deschis cel de-al treilea centru, în Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...