S-a publicat decretul: Magazinele din Spania limitează numărul de alimente cumpărate de o singură persoană

Săptămâna aceasta a fost publicat în Spania decretul care permite raționalizarea unor produse alimentare, cu scopul de a nu epuiza stocurile din magazine pe fondul panicii.

Prin măsura permisă de guvernul de la Madrid, magazinele sunt încurajate să își mențină constant stocurile și să poată limita cumpărarea în exces doar a anumitor produse.

Potrivit site-ului RAI News, decretul prevede: „Prin excepție, când apar circumstanțe extraordinare sau de forță majoră” întreprinderile comerciale pot să limiteze numărul de articole care pot fi achiziționate de fiecare cumpărător. Nu sunt specificate produsele, așadar, administratorii magazinelor sunt cei care stabilesc tipul alimentelor pentru care vor să impună limitări.

Aprovizionările în mai multe supermarketuri au fost afectate

Pe fondul războiului din Ucraina, Spania a încercat să sporească achizițiile de grâu din Brazilia și Argentina. Spre exemplu, până acum Ucraina asigura 60% din uleiul de floarea soarelui importat de Spania.

În încercarea de a sprijini fermierii și agricultorii, Guvernul de la Madird a apromis ajutoare directe.

Recent, aprovizionările în mai multe supermarketuri au fost afectate de protestele șoferilor de camioane cA urmare a scumpirii benzinei și motorinei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Ce chirii vor plăti studenții în marile centre universitare?

Chiriile pentru apartamente și garsoniere din zece mari orașe au crescut cu 17% în ultimul an. Studenții sunt în căutare de garsoniere, iar bugetul...

Atentie, DNA! Gaura de 3 miliarde de Euro! Cei 10 milioane...

Fondul de Garantare a Asiguraților este locul unde s-a întâlnit hoțul cu prostul. FGA-ul este un pui al ASF-ului unde pilele unor politicieni sau ale...