S-a redeschis Muzeul Băncii Naționale a României! Ce se poate admira în instituția bucureșteană

Publicul poate vizita Muzeul Băncii Naţionale a României, care s-a deschis zilele acestea. Vizitatorii pot descoperi noile amenajări din cadrul expoziţiei permanente, inclusiv un lingou de aur din rezerva BNR.

Muzeul BNR este prezentat după un concept modern, utilizat în cadrul tuturor muzeelor băncilor centrale. Sunt deschise două noi expoziţii temporare pentru vizitare până la sfârşitul lunii mai 2022: „100 de ani de la naşterea Regelui Mihai I (1921-2017)” şi „Ecaterina Teodoroiu -– Eroina Primului Război Mondial”.

Expoziţia „100 de ani de la naşterea Regelui Mihai I (1921-2017)” prezintă uniformele de mareşal care i-au aparţinut suveranului, costume populare, artefacte militare, monede, medalii, documente și bancnote. De asemenea, expoziţia dedicată Ecaterinei Teodoroiu reuneşte o parte din obiectele personale ale eroinei (uniforma militară şi pe cea de cercetaş, casca, ochelarii, alte efecte militare), precum şi alte exponate printre care tabloul pe care Camil Ressu i l-a dedicat în anul 1917 sau rochia de soră de caritate a Reginei Maria.

Tururile sunt ghidate şi gratuite şi se realizează în baza unei programări prealabile, realizatĂ cu minimum două zile lucrătoare înainte de data vizitei, prin completarea formularului de înregistrare. Vizitatorii au obligaţia de a prezenta certificatul verde.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole