S-a terminat ancheta la Spitalul Orășenesc din Corabia: ce sancțiuni au primit cadrele medicale care nu au vrut să ajute un bătrân bolnav

Ministerul Sănătății anunță că reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt au finalizat ancheta la Spitalul Orășenesc din Corabia, pornită după ce în spațiul public au apărut imagini cu un bătrân căzut în genunchi, pe holurile spitalului, care cerea ajutor și niciun cadru medical nu l-a băgat în seamă.

Specialiștii au sancționat medicul de gardă cu o amendă de 6.000 de lei, pentru “refuzul acordării asistenței medicale de urgență unui pacient de către un medic din cadrul UPU sau CPU”.

De asemenea,  una dintre  asistentele medicale ale unității a fost sancționată cu amendă în valoare de 3000 lei, în conformitate cu HG 857/2011, art 32, lit K “nerespectarea precauțiunilor universale și a protocoalelor de lucru de către personalul medical auxiliar”.

Unitatea medicală a primit avertisment și s-a decis, ca termen imediat de îndeplinire, discutarea cazului în comisia de etică  a unității sanitare în vederea stabilirii măsurilor care se impun. Se vor reface și protocoalele medicale pe care personalul medical trebuie să și le însușească.

Raportul de control al DSP Olt a fost înaintat Corpului de Control al ministrului Sănătății.

Reamintim că, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a decis, aseară, trimiterea unei echipe de control a Direcției de Sănătate Publică (DSP) Olt la Spitalul Orășenesc din Corabia pentru a ancheta cazul unui pacient care a fost filmat stând pe jos și cerând ajutor.

Citește și: Imagini incredibile într-un spital din România: Un bătrân căzut pe jos cere disperat ajutor. Ministerul Sănătății a trimis o echipă de control (VIDEO)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...