Sancțiuni de 34.000 de lei și patru suspendări în urma unor controale făcute la adăposturile pentru câini

Publicat: 18 mart. 2021, 18:30, de Andreea Borcilă, în ACTUALITATE , ? cititori
Sancțiuni de 34.000 de lei și patru suspendări în urma unor controale făcute la adăposturile pentru câini

Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor (ANSVSA) au aplicat sancţiuni contravenţionale de 34.000 de lei şi au emis patru ordonanţe de suspendare a activităţii, în urma unor controale efectuate în perioada 18 februarie – 12 martie, la adăposturile de câini.

Aceștia au desfăşurat acţiuni de control care au vizat respectarea normelor de protecţie şi bunăstare a animalelor şi condiţiile de funcţionare a adăposturilor publice şi private pentru câini, existente pe raza a cinci judeţe, respectiv Ilfov, Buzău, Dâmboviţa, Argeş, Teleorman şi a municipiului Bucureşti, transmite Agerpres.

Potrivit sursei citate, au fost verificate 30 de adăposturi pentru câini înregistrate sanitar-veterinar, respectiv 16 adăposturi publice şi 14 adăposturi private. În cazul adăposturilor private, un număr de 11 sunt administrate de organizaţii neguvernamentale de protecţie a animalelor (ONG) şi un număr de trei adăposturi de către societăţi comerciale.

„Neregulile constatate de reprezentanţii Autorităţii, în urma controalelor efectuate, au fost sancţionate prin dispunerea unor măsuri pentru remedierea deficienţelor, prin aplicarea a 7 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 34.000 de lei precum şi prin emiterea a 4 ordonanţe de suspendare a activităţii”, potrivit ANSVSA.

Ce nereguli s-au găsit

Printre neconformităţile constatate s-au aflat: lipsa elementelor de afişaj, nefiind amplasate la intrare panouri vizibile privind datele de identificare, programul de funcţionare, neprezentarea, la momentul controalelor, a tuturor evidenţelor obligatorii la nivelul adăposturilor pentru câini, necompletarea la zi a evidenţelor obligatorii, respectiv a registrelor specifice pentru gestionarea câinilor.

Citește și: