Șapte ani de închisoare, pentru că 41 de ani s-a dat drept altcineva

Timp de 41 de ani, un bărbat din India s-a dat drept altcineva. Folosind atâția ani o altă identitate, cu siguranță că a ajuns și el să creadă că e de-adevăratelea persoana aceea. Cum e posibil să se întâmple una ca asta? Uite că e…

Am spus că întâmplarea e din India. Și încă de multă vreme. Așa că, nu e de mirare că un om bogat al timpurilor a dat crezare magilor, vrăjitorilor, ghicitorilor. Ca să nu zic șarlatanilor. În 1977, Kanhaiya Singh din statul Bihar aflat  în nord-estul Indiei, în vârstă de 16 ani, fiul cel mare al lui Kameshwar Singh, un mare proprietar de pământ, dar și cu alte afaceri, a dispărut.

Pur și simplu. Degeaba l-a căutat poliția, degeaba a pus și tatăl lui oameni să dea de el. Dispărut fără urmă, așa se poate spune, căci băiatul s-a volatilizat în timp ce mergea de-acasă spre școală și așa a rămas. Unii au zis că a fost omorât. Alții că a fost răpit sau a plecat singur de-acasă.

Adevărul nu s-a aflat nici până azi. Și, disperat, părintele său, n-a mai avut încredere în nicio instituție a statului – discutabil cu instituțiile astea în India anilor ălora – și a luat, cum am zis mai sus, calea vrăjitorilor. Aceștia i-au inoculat că fiul trăiește și că, în curând, se întoarce acasă.

Vestea despre întâmplare s-a răspândit în toată regiunea. Și, în septembrie 1981, un tânăr dă sfoară-n țară că este fiul dispărut al lui Kameshwar Singh, că a fost răpit, că a scăpat, că a cerșit, că s-a întors acasă la tatăl lui, care e un om mare. Acesta, orb aproape în totalitate, împreună cu soția, s-a dus să vadă ce e cu tânărul acela.

Și, deși femeia a spus că acela nu e fiul ei, bărbatul a afirmat că e și l-a recunoscut oficial ca moștenitor, fiind cel mai mare dintre mai mulți frați. Soția a încercat să demonstreze că are dreptate și l-a dat pe tânăr în judecată pentru furt de identitate. Impostorul a stat o lună la închisoare, de unde l-a scos chiar Kameshwar Singh.

Deși familia a făcut demersuri după moartea lui Kameshwar Singh de a se face lumină în acest caz vădit de înșelăciune, nu s-a întâmplat nimic. Dayanand Gosain, (impostorul) pe numele lui adevărat, abia acum a început să aibă probleme. În urma proceselor deschise de frați – vorba vine, a fost găsit vinovat de furt de identitate, de înșelăciune, de conspirație, și a primit șapte ani de închisoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...