Şase câini de rasă au fost găsiţi morţi la o stână din Arad

Şase câini din rasa Khangaln au fost găsiţi morţi la o stână aflată în judeţul Arad, iar alţi doi ar fi dispărut în cursul nopţii. Ciobanul care deținea câinii a depus plângere la poliție și așteaptă ca aceștia să se dea de urma făptașului. 

Stâna, unde au fost găsiţi morţi câinii se afla în localitatea Galşa din comuna Şiria. Cel care a alertat autoritățile a fost propietarul, care a văzut că doi dintre câinii săi lipsesc, iar alți 6 sunt morți.

Cadavrele câinilor se află la Direcția Sanitar Veterinară din Arad pentru a li se face autopsia și pentru a se stabili cauza exactă a deceselor.

Cazul se află în atenția poliţiştilor Biroului pentru Protecţia Animalelor, care au deschis un dosar penal pentru uciderea cu intenţie, fără drept, a animalelor.

Ciobanul din Arad avea 1.300 de oi, pe care le apăra de șacali și de lupi cu ajutorul celor 8 câini.

Nu este pentru prima oară când se confruntă cu un astfel de incident.În urmă cu doi ani, alți patru câini i-au fost otrăviți. Vinovații nu au fost găsiți nici până în acest moment.

Câinii din rasa Khangal se folosesc pentru paza oilor împotriva animalelor sălbatice. Ciobanul i-a cumpărat din Turcia după ce în urmă cu câțiva ani i-au fost mâncate de lupi 150 de oi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...