Scandal în PNL: Liderii din teritoriu îl chestionează pe Ludovic Orban asupra pierderii unor ministere importante

Publicat: 19 dec. 2020, 17:19, de Aurel Drăgan, în News , ? cititori
Scandal în PNL: Liderii din teritoriu îl chestionează pe Ludovic Orban asupra pierderii unor ministere importante

Negocierile tri-partite și rezultatele de până acum au tulburat rău apele în Partidul Național Liberal. Ludovic Orban, președintele partidului, este contestat de tot mai mulți lideri din teritoriu, care consideră că s-au cedat prea multe poziții importante doar pentru ca Orban să păstreze funcția dorită.

În dimineața zilei de astăzi, membrii PNL au primit un mesaj de convocare a Biroului Politic Național (BPN) pentru seara aceasta, în care să se discute despre rezultatele negocierilor. Convocarea a venit din partea secretarului general al partidului Robert Sighiartău.

Numai că după câteva ore, membrii PNL au primit un mesaj din partea președintelui Orban cum să BPN nu va fi convocat în această seară, ci după finalizarea negocierilor.

Răspunsul a venit destul de repede din partea vicepreședintelui Rareș Bogdan, care a declarat pentru Stiripesurse.ro că BPN va avea loc, fiind convocat statutar. „Este o chestiune de normalitate, noi ne dorim ca liderii PNL să fie informați despre stadiul negocierilor”, a declarat Rareș Bogdan, care s-a arătat surprins de agitația creată în jurul convocării.

„Cu respect pentru Ludovic, dar aici este vorba despre o discuție în partid, avem un partid mare, un partid viu, iar liderii PNL doresc să știe ce anume s-a negociat. Domnul Ludovic Orban are dreptul de a convoca BPN-ul, la fel cum acest drept îl are și Robert Sighiartău, secretarul general al PNL, dar și o treime din membrii BPN. Sunt organizații mari din Transilvania, din Sudul țării care doresc să știe ce s-a negociat și cum vom merge mai departe. Nu este nimic războinic, nu înțeleg de ce această agitație, aici este vorba doar despre o discuție în cadrul partidului”, a spus Bogdan.

Ministere pierdute

În fapt, chiar dacă nu o declară public, Rareș Bogdan exprimă nemulțumirea liderilor PNL din teritoriu asupra negocierilor de până acum. Doar pentru a-și păstra o funcție importantă, cea de conducere a Camerei Deputaților, Ludovic Orban a cedat portofolii importante în guvern.

Ministerul Transporturilor, cel al Dezvoltării, cel al Economiei și cel al Fondurilor Europene, adică portofoliile care controlează cele mai mari bugete, inclusiv cele din fonduri europene, nu mai sunt la PNL. Nici ministerul Sănătății, cel al justiției, cel al Digitalizării și cel al Mediului nu vor mai fi conduse de PNL. Ministerul Dezvoltării, cel care controlează bugetele administrațiilor locale, este cea mai mare supărare a liderilor PNL din teritoriu.

Prețul plătit de PNL pentru șefia Camerei Deputaților este considerat prea mare de liderii din teritoriu. De altfel, nici alegerea lui Florin Cîțu ca prim-ministru nu este văzută prea bine. În ciuda faptului că Florin Cîțu este un economist foarte bun și un ministru de Finanțe eficient, pentru poziția de premier și de impunere în fața unor politicieni versați ai nevoie de mai multă experiență politică. Pe care actualul ministru l Finanțelor nu o are încă.

Evenimentele se precipită în PNL și vom urmări pentru a vă informa cum evoluează situația. Este posibil ca în această seară și în zilele următoare să se joace chiar viitorul lui Ludovic Orban în PNL.