Schemă de ajutor de stat dedicată sectorului cultural

La două săptămâni după ce guvernanții s-au întâlnit cu reprezentanții sectorului cultural independent, autoritățile anunță că vor lansa o schemă de ajutor de stat dedicată sectorului. Cât privește detaliile, nu au fost foarte generoase cu ele.

„Pregătim o schemă de ajutor de stat care-și propune să vină în sprijinul sectorului cultural, al unei palete cât mai largi de sectoare culturale, pentru că domeniul cultural este extrem de vast, pe extrem de multe segmente”, a declarat miercuri seară, în cadrul emisiunii TV de la canal 33, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Acesta nu a oferit nicio altă informație referitoare la orizontul de timp, sumele prevăzute sau destinatarii schemei de ajutor de stat.

Promisiuni neonorate

Pe 20 octombrie, premierul Ludovic Orban și membrii Guvernului au avut ultimele consultări cu reprezentanții sectorului cultural independent. Și atunci au promis un sprijin diversificat, cu fonduri de la bugetul de stat, fără a oferi între timp alte detalii.

„Reprezentanții sectorului cultural independent vor fi implicați activ în consultările pentru definitivarea unei scheme de ajutor de stat dedicate actorilor independenți, aflată în lucru, într-o etapă avansată, la Ministerul Culturii”, anunțau reprezentanții Guvernului într-o postare publicată pe Facebook.

Se anunța atunci și crearea unui registru al operatorilor culturali, în scopul asigurării accesului nediscriminatoriu al entităților din sectorul cultural la măsurile de sprijin.

La întâlnirea din urmă cu două săptămâni au mai participat, alături de Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul finanțelor, Florin Cîțu, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu și primarul general ales al Capitalei, Nicușor Dan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Faliment total pentru fermieri: Depozitele sunt pline de grâu adus din...

Situație dezastruoasă pentru fermierii români, concurați puternic de grâul adus din Ucraina. La acest moment, depozitele sunt pline de grâu ucrainean cumpărat cu 40...