Se întorc ninsorile! Avertizarea meteorologilor pentru luna martie

Publicat: 25 feb. 2024, 16:22, de Filon Stan, în SOCIAL , ? cititori
Se întorc ninsorile! Avertizarea meteorologilor pentru luna martie
Se Intorc ninsorile

Meteorologii au adus prognoza pentru luna martie, iar veștile nu sunt tocmai bune, decât pentru împătimiții de sporturi de iarnă, deoarece se anunță ninsori!

Se întorc ninsorile! Chiar dacă vremea din ultimele zile ne-a făcut să credem că iarna este dusă, mai ales după ce s-au înregistrat temperaturi de 22 de grade Celsius și unii români au renunțat la geci, meteorologii ne contrazic.

Se întorc ninsorile, la munte

Deși luna februarie ar putea fi cea mai caldă de când se fac măsurători, iată că specialiștii ANM au anunțat că în luna martie vremea va schimba din nou foaia și ne putem aștepta la ninsori și viscol!

„Luna aceasta februarie este momentan în topul celor mai calde luni Februarie de când se fac observații meteorologice. Ar putea să o depășească pe luna februarie 2016, când abaterea termică față de media multianuală a fost de 5,7 grade.

Acum suntem cu o diferență de temperatură de 6,4 grade față de ce ar fi normal şi datele pentru următoarea săptămână indică o vreme în continuare mult mai caldă față de normal”, a spus Mihai Huștiu, meteorolog ANM.

Meteorologul a mai spus că sunt așteptate ploi locale, slab cantitative, iar la munte este așteptată lapovița, care se poate transforma în ninsoare.

„Sunt așteptate ploi locale prin Oltenia, Muntenia, prin Transilvania, izolat prin celelalte regiuni, dar slabe cantitativ, iar pe crestele munților să avem trecător și lapoviță. (…) Luna februarie se va încheia cu o vreme în continuare caldă, chiar dacă pe regiuni extracarpatice vor fi temperaturi ușor mai coborâte prin vest, nord-vest”, a mai spus meteorologul.