Se lucrează la un nou vaccin pe cale nazală în Franța. Rezultatele pot fi promițătoare

Cercetătorii Institutului Național de Cercetări Agricole din Franța (INRAE) dezvoltă un vaccin care are ca principal atu rezistența la variante și transmisie, potrivit France Inter. Cercetătorii speră ca vaccinul să fie gata pentru comercializare în 2023.

Vaccinurile precum Pfizer, Moderna sau AztraZeneca protejează de cele mai severe forme, dar nu împiedică complet transmiterea. Acestea reduc riscul doar la jumătate.

Secreția virală se găsește în principal în nas, fiind principala poartă de intrare a virusului. Dezvoltat din nanoparticule, acest vaccin nazal s-a dovedit a fi eficient la șoareci. Acesta generează apărare locală în nas și ar trebui, de asemenea, să împiedice contaminarea subiectului vaccinat și apoi răspândirea virusului.

Principiul vaccinului nazal este de a induce un răspuns imun în nas, astfel încât acest răspuns imun să acționeze foarte devreme și să asigure că virusul nu mai are capacitatea de a se înmulți și prin urmare nu mai are capacitatea de a fi propagat”, spune specialista în imunologie, profesor Isabelle Dimier-Poisson.

Am avut o oprire foarte timpurie în înmulțirea virusului. Încărcătura virală a fost nedetectabilă în plămânii lor”, a adăugat aceasta.

Avantajul unui astfel de vaccin, dacă previne în mod eficient contaminarea la om, ar putea fi în cele din urmă abandonarea măsurilor de distanțare socială. Acest vaccin ar fi, de asemenea, eficient împotriva variantelor, deoarece înarmează apărarea împotriva mai multor proteine ​​ale virusului și nu numai a proteinei Spike.

Un alt avantaj este că acest vaccin este ușor de transportat, nu este nevoie de un super congelator. Poate fi păstrat la 20 de grade timp de câteva luni. În lume, mai puțin de 10 echipe lucrează la acest mod de administrare.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole