Se naște o nouă instituție – Biroul Militar din Ungaria!

Se naște o nouă instituție – Biroul Militar din Ungaria! Astfel, Ungaria urmează să întemeieze Biroul Militar al premierului, ce se va afla sub „oblăduirea” directă a lui Viktor Orban, potrivit Nepszava.

De ce a fost luată măsura? Acum, în plin război în Ucraina? Nu e foarte clar. Oficial, măsura a fost luată deoarece guvernul vrea să întărească forțele armate.

Biroul Militar o să se ocupe de susținerea activității premierului și îndeplinirea atribuțiilor pe care le are.

Se naște o nouă instituție: Cu ce se va ocupa Biroul Militar 

”Biroul Militar îndeplinește sarcinile definite de premier cu privire la monitorizarea şi implementarea sarcinilor Ministerului Apărării și ale Forțelor de Apărare Ungare, și monitorizează, de asemenea, implementarea strategiilor și programelor de dezvoltare a Forțelor de Apărare și a industriei de apărare, conform intenţiei conducerii”, scrie în documentul publicat în Monitorul Oficial ungar.

Népszava a scris încă din septembrie că Guvernul Orbán va crea așa-numitul Birou de Administrare a Apărării, care va fi condus de Antal Rogán, ministru al Cabinetului premierului. Despre structura și funcționarea acestui birou au fost publicate abia acum câteva detalii, potrivit Rador.

Cum funcționează structurile, împreună cu Biroul Militar

Biroul Primului Ministru, Biroul de Program al Primului Ministru și Biroul Militar al Primului Ministru funcționează pentru a-l asista pe prim-ministru în activitatea sa și pentru a-i îndeplini atribuțiile. Activitățile conducătorului acestuia din urmă sunt controlate direct de către prim-ministrul Ungariei.

În ceea ce privește activitățile Biroului militar al prim-ministrului, potrivit Monitorului Oficial ungar, acesta îndeplinește sarcini legate de implementarea și monitorizarea operațiunilor Ministerului Apărării și ale Forțelor de Apărare maghiare, astfel cum a fost stabilit de prim-ministru, și monitorizează implementarea strategiilor și programelor de dezvoltare a industriei militare și de apărare în conformitate cu intenția conducerii.

 

Cine este Antal Rogán 

Prin funcția pe care o ocupă, Antal Rogán se preocupă de problemele de securitate și serviciile secrete și de informații ale Ungariei.
Conform unei publicații maghiare, Rogán este implicat în găzduirea fiului șefului serviciului de informații rus, Serghei Narișkin.

 

Andrej Narișkin a reușit să vină în Ungaria prin intermediul programului de obligațiuni de decontare care a funcționat între 2013 și 2017 sub îndrumarea lui Antal Rogán. Serghei Narișkin a fost un jucător important în mașina de putere a lui Putin, iar Uniunea Europeană, Marea Britanie și Statele Unite l-au sancționat deja, împreună cu alți câțiva lideri ruși, după ocuparea peninsulei Crimeea în 2014, potrivit publicației maghiare Hang.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...