Se pregătește vila pentru Klaus Iohannis! Unde ar putea locui președintele după terminarea mandatului de la Cotroceni

Publicat: 26 feb. 2024, 22:20, de Vasile Bahrim, în ACTUALITATE , ? cititori
Se pregătește vila pentru Klaus Iohannis! Unde ar putea locui președintele după terminarea mandatului de la Cotroceni

Se pregătește locuința pentru preşedintele Klaus Iohannis, după terminarea mandatului său la Palatul Cotroceni.

Fostul sediu al PNL și ALDE de pe Bulevardul Aviatorilor ar putea fi transformat în locuință personală pentru Iohannis, cu lucrări de amenajare estimate la 45 de milioane de lei.

Potrivit surselor, RAAPPS ar coordona proiectul, continuând tradiția de a oferi foștilor președinți o reședință oficială.

Regia Autonomă „Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat” (RAAPPS), responsabila prezumtivă pentru administrarea și contractarea lucrărilor la viitoarea locuință a lui Klaus Iohannis, nu a oferit detalii despre proiect.

Documentele indică aprobarea lucrărilor de transformare a clădirii de pe Aviatorilor în locuință personală, cu un contract de 45 de milioane de lei atribuit companiei Bog’Art SRL.

Această firmă a asigurat finanțarea lucrărilor prin gajarea veniturilor din acest contract la o bancă, în contul unui împrumut, evidențiind amploarea investiției în remodelarea imobilului.

Înregistrările cadastrale arată că terenul de pe Bulevardul Aviatorilor are 1.110 metri pătrați, incluzând o clădire de birouri și anexe.

Aceasta reflectă tradiția RAAPPS de a pune la dispoziţie locuințe foștilor președinți, exemplificată și prin alocarea unei vile pe strada Gogol lui Traian Băsescu, care a fost de asemenea renovată înainte de relocare.

Traian Băsescu a fost însă nevoit să părăsească vila de protocol din București, situată în cartierul Primăverii, după ce a fost declarat definitiv colaborator al Securității. Această decizie a venit în urma unei sentințe a Înaltei Curți de Casație și Justiție, pronunțată pe 23 martie 2022, care a confirmat statutul său de colaborator al Securității. În consecință, fostul președinte a pierdut anumite privilegii acordate foștilor șefi de stat, inclusiv dreptul la locuință de protocol, indemnizația lunară, mașina și paza oferită de Serviciul de Protecție și Pază (SPP).