Se renumără voturile de la alegerile locale din Sectorul 1. Secția Specială a dat o ordonanță în acest sens

Publicat: 09 feb. 2021, 17:50, de Irina Maria Mari, în POLITICĂ , ? cititori
Se renumără voturile de la alegerile locale din Sectorul 1. Secția Specială a dat o ordonanță în acest sens

Procurorul Sorin Iașinovschi de la Secția Specială pentru Investigarea Magistraților, SIIJ, a dispus renumărarea voturilor de la alegerile locale din Sectorul 1 din București. Renumărarea vine la cinci luni după scrutinul din 27 septembrie.

„Se renumără voturile pentru primăria sector 1. Primarul Clotilde Armand nu cred că doarme prea bine în seara asta. Din punctul meu de vedere, în caz de fraudă, cred ca ideal ar fi să se repete alegerile de la Zero!”, a scris pe Facebook Dan Bucura, candidat independent la Primăria Sectorului 1.

Și Mihai Drăgan, avocatul fostului primar de la Sectorul 1, Daniel Tudorache, a confirmat informația. „Din ce am înțeles din ordonanța procurorilor, aceștia au decis renumărarea integrală a voturilor ca urmare a inadvertențelor încărcate de sistemul AEP. Practic ce am spus noi de la început. Urmează să fie renumărat fiecare vot din fiecare sac. Vă dau un exemplu: la o secție lipsesc 800 de voturi la primarul sectorului 1 și 900 la primarul capitalei.

Alegerile au fost câștigate de Clotilde Armand, dar victoria acesteia a fost contestată în mod repetat de către PSD.

În cele din urmă, finalitatea probabil că va fi reluarea alegerilor, dar se pot lua și măsuri de punere sub acuzare”, a spus Mihai Drăgan la Realitatea PLUS.

O astfel de procedură este o premieră în România.