Se simte cineva vinovat pentru tragedia de la Piatra Neamț? Răspunsul ministrului Sănătății

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a fost întrebat în timpul unei declarații de presă dacă se simte vinovat pentru tragedia care a avut loc, sâmbătă seară, la Spitalul Judeţean Neamţ.

Nelu Tătaru a răspuns spunând că vinovați pentru această tragedie în urma căreia au murit 10 oameni și alți 7 au fost grav răniți ar trebui să se simtă toți foștii miniștri ai Sănătății din România.

„Toți ar trebui să ne simțim vinovați din miniștrii care am fost pentru tot ce se întâmplă în sănătatea românească”, a spus luni Nelu Tătaru.

„După acești 30 de ani, și am văzut în această pandemie dezvăluirea unui sistem pe care-l cunoșteam, adaptarea de la o zi la alta, după 8 luni de zile vedem necesarul de servicii medicale, necesarul de siguranța pe care i-o dăm pacientului, dar și corpului medical, atunci ne gândim dacă noi cei care am fost în minister 30 de ani, cei care am fost în administrațiile locale, cei implicați politic la un moment dat și au avut alte interese locale sau personale am ajuns în acest moment. Cred că dacă ne uităm în urmă vedem că 30 de ani au rămas 30 de ani.

La începutul acestei pandemii tresăream oarecum de ce sisteme din țări avansate trepidează.

Am rezistat cu acest sistem până acum, dar vedem că avem tragedii. Totuși faptul că la un moment dat merge și așa sau am adaptat foarte puțin în fiecare an sau am adaptat o lege a sănătății, tot ce a însemnat din 90 încoace sau din 96, din 2006 când am făcut legea 95, am adaptat o lege 1500 de amendamente, puteam face o lege curată, adevărată, fără să avem o reorganizare a ministerului, a DSP-urilor, a spitalelor, a stațiilor de ambulanță, cred că acest lucru ne duce să vedem după 30 de ani niște tragedii.

Toți ar trebui să ne simțim vinovați din miniștrii care am fost pentru tot ce se întâmplă în sănătatea românească”, a declarat ministrul Sănătății.

Ministrul Sănătății a spus, sâmbătă seară, după incendiul se la secția ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ că „suntem vinovați toţi din această ţară”.

„Pentru situaţia de peste 30 de ani şi pentru autorităţile locale şi neimplicare cred că suntem vinovaţi toţi din această ţară, nu numai sistemul medical, fiindcă am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situaţie medicală”, a spus Nelu Tătaru, sâmbătă noapte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...