Secretul pentru cea mai bună rețetă de drob de miel

Ca în fiecare an, vedeta mesei de Paște este drobul de miel. Proaspăt, delicios și aromat, drobul se servește rece, cu muștar și ceapă verde. Chiar dacă gospodinele obișnuiesc să folosească pentru drob carne de pui sau de curcan, rețeta originală de drob este conține măruntaie de miel.

Secretul gospodinelor pentru ca drobul să iasă gustos este verdeața folosită din belșug. De asemenea, pentru o savoare mai intensă, este indicat ca bucățile de carne să fie tocate de mână după fierbere.

Rețetă drob de miel

Ingrediente:

  • 500 g de carne macră de miel, maruntaie (ficat, rinichi, plămâni și inima),
  • prapur,
  • 3 oua,
  • 12-15 fire de ceapa verde,
  • două legături de pătrunjel,
  • ulei, sare si piper.

Mod de preparare:

Carnea și măruntaiele se fierb împreuna, în apa cu sare și puțin ulei, după care se mărunțesc manual sau cu ajutorul robotului de bucătărie sau al mașinii de tocat carne. Se adaugă sare și piper după gust.

Ceapa se toacă mărunt și se călește alături de verdeața tăiată mărunt, iar amestecul se pune deasupra cărnii tocate. Se adaugă ouăle bătute bine și se omogenizează.

Compoziția se adaugă într-o tavă de cuptor, se pune deasupra praporul. Totul se dă la cuptor, iar drobul va fi gata când praporul este rumenit bine.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Ion Simu Alexandru si Bogdan Mindrescu

Alertă la Ministerul Transporturilor. „Săgeata” lui Mîndrescu se spovedește la DNA....

Începerea urmăririi penale de către DNA față de cei doi directori de la CFR SA - Ion Alexandru Simu și Petru Ceșa, a băgat...