Secretul pentru cea mai bună rețetă de drob de miel

Ca în fiecare an, vedeta mesei de Paște este drobul de miel. Proaspăt, delicios și aromat, drobul se servește rece, cu muștar și ceapă verde. Chiar dacă gospodinele obișnuiesc să folosească pentru drob carne de pui sau de curcan, rețeta originală de drob este conține măruntaie de miel.

Secretul gospodinelor pentru ca drobul să iasă gustos este verdeața folosită din belșug. De asemenea, pentru o savoare mai intensă, este indicat ca bucățile de carne să fie tocate de mână după fierbere.

Rețetă drob de miel

Ingrediente:

  • 500 g de carne macră de miel, maruntaie (ficat, rinichi, plămâni și inima),
  • prapur,
  • 3 oua,
  • 12-15 fire de ceapa verde,
  • două legături de pătrunjel,
  • ulei, sare si piper.

Mod de preparare:

Carnea și măruntaiele se fierb împreuna, în apa cu sare și puțin ulei, după care se mărunțesc manual sau cu ajutorul robotului de bucătărie sau al mașinii de tocat carne. Se adaugă sare și piper după gust.

Ceapa se toacă mărunt și se călește alături de verdeața tăiată mărunt, iar amestecul se pune deasupra cărnii tocate. Se adaugă ouăle bătute bine și se omogenizează.

Compoziția se adaugă într-o tavă de cuptor, se pune deasupra praporul. Totul se dă la cuptor, iar drobul va fi gata când praporul este rumenit bine.

 

Mai multe articole...

Cele mai citite articole