Sector 1: Adăpostul pentru câini de pe Șoseaua Odăi se va închide

Adăpostul Primăriei Sectorului 1 pentru câinii fără stăpân de pe şoseaua Odăi se va închide, doar după ce animalele vor putea fi adoptate sau preluate în locații private pentru siguranța lor.

Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, şi reprezentanţii asociaţiilor Kola Kariola, Eli for Animals, Suflete Dragi şi un grup informal al voluntarilor au semnat un protocol de colaborare care prevede relocarea treptată a celor 750 de câini de la adăpostul Odăi în alte condiţii de siguranță.

Potrivit protocolului, organizaţiile semnatare şi-au asumat angajamentul de a le găsi o casă nouă câinilor din Adăpostul Odăi prin apeluri publice de adopţie sau prin preluarea lor în adăposturile private pe care le gestionează.

Până la adopție, Primăria Sectorului 1 va asigura finanţarea în continuare a serviciilor de întreţinere a adăpostului, inclusiv serviciul de curăţenie și tratamente medicale. De altfel, va efectua lucrări de reamenajare și de mărire ale adăpostului. În prezent, va fi oprită preluarea câinilor de pe străzi pentru a evita supraaglomerarea.

Niciun câine nu va fi eutanasiat decât dacă suferă de o boală incurabilă, constatată de medicul veterinar.

Compania de salubritate Romprest a anunțat că va îngriji, pe cheltuiala sa, câinii din Adăpostul Odăi până la soluţionarea litigiului cu Primăria Sectorului 1.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a subliniat că Adăpostul Odăi va fi preluat de Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), finanţarea fiind asigurată de Primăria Capitalei pentru una-două luni, urmând a fi găsite soluţii pe termen lung. 

Se implică și Romprest

Între timp, și compania de salubritate Romprest, aflată în conflct cu Clotilde Armand, a declarat că va susține pe cheltuiala proprie funcționarea adăpostului de câini de pe șoseaua Odăi.

„În urma îngrijorării publice cu privire la soarta celor 750 de câini aflați în adăpostul Odăi, societatea Romprest a decis să suporte din resurse proprii, până la soluționarea litigiului cu Primăria Sectorului 1, cheltuielile de funcționare ale acestui adăpost. Hrănirea și îngrijirea câinilor din centrul de îngrijire Odăi vor fi asigurate în continuare de către angajații Romprest, astfel încât, până la deblocarea situației, niciun animal să nu aibă de suferit”, se arată în comunicatul companiei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole